Nejste přihlášen/a.
Dobry den, stratila jsem jedine klice od Renaulta Megane 1.4 16v rok 2000. Muzete mi poradit co v takove situaci delat? dekuji
co je planzeta? znamej ma asi 4 klicky od renaulta je moznost kdyz se vygeneruje kod ze to pujde?
Planžeta je ta kovová část, která se strká do zámku. U baráku má na sobě zoubky a u aut dnes spíše vyfrézovaného hada (kanálek).
Nebyl...
Vyměnit snímací kroužek je asi taková kravina jako vyměnit kliku u dveří na baráku z růžové na mosaznou. Prostě si nepomůžeš.
Spínačku měníš k vůli mechanickému zámku. To je OK.
ŘJ musíš mít ze stejného motoru. I ze stejného benzínu. A ty ji máš dokonce z nafty?...!
Co máš dělat už bylo napsáno, ale zeptej se klidně stále znovu a znovu.
To je jako vyměnit mobilní telefon i s kabelem od nabíječky. Přitom kabel od nabíječky je hloupý drát. Stejně tomu tak je u snímací cívky kolem spínačky. Ta je na "všech" autech totožná.
Až budeš shánět tu řj motoru, tak opět musíš sehnat s funkčním transpondérem z klíče, který jí patří a je tam naprogramován, než auto rozebrali na tom vrakáči! Tedy oboje z jednoho auta!
Transpondér je ta tableta nebo kostička v klíčku, která je blízko snímací cívky při startování. Pro blbé...-> nepíšu nic o spínací skříňce. To je čistě mechanická věc.
Zavolat zámečníka, ať odemkne auto a pak servis, ať auto naloží na odtahovku a vymění sadu zámků a nakódují nové klíče do jednotky.
Nebo šikovný mechanik s diagnostikou přijde, vymění zámky s vrakáče a jednotku immobilizeru nakoduje sám na místě.
Nebo rozbít okno, vyklidit si věci a auto nechat odtáhnot vrakovištěm k likvidaci.
co tak zavolat na pojišťovnu - asistenční služby u POVinného ručení -? Když nic jiného, většinou přijedou na místo servisní mechanici a v rámci servisu pojišťovna přispěje třeba pár tisícema...
1. Sežeň klíček s transpondérem s papírkem, jak ti píše @totak. Díky papírku ti totak zjistí PIN, který je potřeba na odemknutí servisního úkonu učení nového klíče do tvé původní řj motoru. Pak nastartuješ.
2. Sežeň řj motoru totožnou z tvého auta. Tedy benzín a stejný obsah! A ze stejného auta, kde byla ta řj motoru, ale ze stejného! konkrétního! Sežeň i ten jeho klíč s transpondérem. ŘJ je z minulosti s tímto funkčním klíčem už spárována a nastartuješ.
Tak přes diagnostiku neznám. U VW se musí vesměs (u Fabie jsem to dělal) vypreparovat eepromka, přepsat jednu hodnotu a zaletovat jí zpět do ECU.
Renaulty jsem nikdy nedělal. Ale vím, že se dají koupit immo emulátory. Myslím ty, které mjaí výstup drátky pro zapojení. Ne ty do OBD. Ovšem mělo by to být nastejno. Akorát u VW je vedení K-line z OBD po jednotky a na immobilizéry je W-line vedení přímé z immoboxu nebo budíků do ecu motoru přímá trasa (příkladem je Felicia nebo VW transporter T4, Sharan,...).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.