Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup ojetého auta ze zahraničí

Od: pavelm odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

mám zájem o vozidlo, které prodává majitel autoservisu.

Vozidlo ale nebylo doposud přihlášeno v ČR, ačkoli ho majitel má od července. Je kupováno z Německa.

Má najeto necelých 6000km, přitom s ním majitel minimálě několikrát vyjel. Je něco málo přes rok staré.

Jaká levárna by tam mohla být?

Po technické stránce vypadá naprosto v pořádku a odpovídá počtu najetých km.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max*
hodnocení

1x
6000 km za rok?
No poku bylo po duchodci, garazovane a v zime nejezdilo. Hehe.
Nebyly v lete v Nemecku zaplavy?
Jooo.. Záplavy! Takových super aut se vyrojí určitě mraky.To by odpovídalo i tomu, že to radši ani na sebe nepřihlásil.Bylo by tam o majitele víc a cenu by to sráželo níž

hodnocení

1x

Já bych sázel na záplavy

hodnocení

1x

Hlavně musí být dobře vysušené a odbahněné, pak bude vše OK.

hodnocení

0x

Dnes již zaklínadlo, že je vozidlo z Německa, neznamená, že musí být lepší a poctivější... Třeba i naopak... Na druhou stranu nehledejmě že všichni a všechna auta musí být problémová...

pavelm
hodnocení

Jde mi hlavně o právní problémy.

kami123
hodnocení

0x

Třeba taková, že dobře koupil auto v super stavu a teď ho chce prodat se ziskem.

xenofob
hodnocení

0x

bourane šikovne opravene

007cz
hodnocení

0x
Také tu mám auto z Německa, můžete mi prosím sdělit jestli je po důchodci, bourané nebo je utopené?...tvl to jsou moudra.
kami123

Byl bouraný pravý přední blatník a přední dveře.

Nebyl to důchodce, ale důchodkyně Helga, má doma rybičky a není očkovaná.

Taky tomu Helga nenechávala měnit olej.. Věřila na Very-longlife .Dávala tomu pěkně za uši, protože je hluchá a má protézu nohy, takže žádný cit.Vpodstatě je to ve stavu ojetýho taxíku anebo autoškoly ;)
helga
Nedělejte si z toho legraci. S autem jsem jezdila pouze v neděli do Lidlu. Kilometry nastavím dle vašeho přání a zdarma přidám nevyplněnou servisní knížku.
007 neurážej se..Tazatel se ptal co všechno by teoreticky s tím mělo být a co by mohlo atd.Já taky prodával 17let staré auto se 120tis km a nikdo tomu nevěřil a stejně si každý myslel, že je to určitě podvod..

A Helga nebyla Němec, ale nějaký turkotatar...

max*
Tak uz jen to, ze nekdo proda nove auto, neni normalni. Pokud by bylo vse vcajku a dotycny si sel po roce pro nove(coz se u zbohatliku muze stat), original servis mu urve ruce a da mu hned nove. Ale ten servis to nebude problem mit prodat jinemu Nemci. Proc by to proboha prodaval prekupknikovi do Ceska?
V Praze jedna firma nabidla pro top zamnestnance nakup osobnich Mercedesu, sleva 40%,coz je pekne. Auta pouzivaji pro sebe, ale Pozor, prodat je muzou az za 3 roky.

007cz
Všechny tipy špatně hoši, žádné auto tu nemám. Maxi, kolik chceš ročních aut? V práci mě jich stojí asi 20.
Že ti to v práci stojí je super.. mě to stojí i jinde...Ale jaký auta Maxovi nabízíš a za kolik.. Všude něco nebo někomu stojí..To neznamená nic.
kami123

Mýlíš se 007cz,

Je zažité pravidlo, že pravdu má většina.

A o existenci Helgy snad nemá cenu ani polemizovat.

Takže to auto jistojistě máš.

bz*
hodnocení

0x

Musíte si najít někoho, kdo vám prověří právní zákulisí Vaší zamýšlené akvizice. Může tam být mnoho právních vad, či problémů - o jejich existenci nemáte ani potuchy, nebo to může být výhodný nákup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]