Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tankování - starší auto

Od: pave* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

mám starší auto (Škoda Octavia, 1999). Při tankování (různé pumpy) nemůžu pistoli zmáčknout a nechat téct naftu. Hned se mi to vypne. Tak musím pistoli držet zmáčknutou a mít ji zasunutou do nádrže jen trochu, jinak se mi to pořád vypíná. Ani nemůžu tankovat na plný proud. Je to tím, že modernější nádrže jsou jiné a u novějších aut to lidem funguje lépe?

Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

7x

Špatné odvzdušňování nádrže. Plně zasunutá pistole při tankování detekuje tlak a vypne.

A proč se tedy na stojanech píše-psalo se-zasuňte výdejní pistoli aby fungovalo integrované odsávání par?

to Vypínání skoro jistě nedělá tlak výparů paliva ale pěnění paliva hned za ústím pistole! Je potřeba najít správnou pozici aby palivo "stříkalo rovnou do trubky k nádrži a netříštilo se o její stěny!

xenofob
hodnocení

1x

Také jsem nadával na blonýnu u stojanu ONO v Plzni na domažlické, tankovala asi 10 minut...mačkala mačkala mačkala...když odjela a přišel jsem na řadu, zjistil jsem tankovací pistole je poškozena...zkus jiný stojan

I toto se může státale opravdu jen ojediněle. Již jednou tu na toto byl podobný dotaz-žel tazatel nakonec neupřesnil čím to bylo!

hodnocení

0x

Novější nádrže mají řešené odvod par. Vy to musíte držet otevřené

Odvzdušnění mají všechna auta-dokonce toto bylo i na pístu (Jawa50)

zde je zřejmě přiscpané -což by ale dělalo problém za jízdy, spíše chce nalézt polohu ve které to funguje-na 106 mi také při prvním tankování, ale benálu, pistole neustále vypínala, než jsem našel její správnou polohu!

diesel *palec*

Nejen odvětrání, ale i třeba od roku 92 mají škodovky odsávání par přes nádobku s aktivním uhlím. Na audi jsem to viděl od roku 86.

hodnocení

0x

Máš tam závadu. Navíc octavie předfaceliftem trpěli na silnou korozi víčka nádrže od podběhu, kde nebylo plastové nadkolí a pka plech silně, ale velmi silně odhnil.

Kdo to opravoval, tak to sprasil.

octaviaclub.cz/...

Tankování - starší auto
Tankování - starší auto #2

hodnocení

0x
Odvzdušňovací otvor by mohl být příčinou.Ale taky třeba jen drobnost! Nebyl jste náhodou u stojanu pro kamiony? Pistole je větší a dělá to problém, který popisujete.Nedávno se mi to stalo a to nejsem nováček..Byl jsem na pumpě kam běžně nejezdím a označení nebylo téměř vidět :)

kami123
hodnocení

0x

Zkus natankovat ještě jednou a tentokrát tam tu pistoli zasuň opravdu pořádně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]