Nejste přihlášen/a.
Text v odkazu od @lopezz je více než 7 let starý. Za tu dobu se nejméně jednou předpisy upravující činnost taxislužby změnily! Body 1 a 4 v odkazu se týkají hlavně velkých měst, většina měst velikosti okresního města a menších je nevyžaduje. Nejlépe je se zeptat na příslušném dopravním úřadě.
Tady je odkaz na jednu webovou stránku, kde je to popsáno
Je fakt, že část těch informací z toho starého článku už jsou informace neplatné.
Tady je další odkaz:
Je tam uvedeno, že byla schválena novela zákona o silniční dopravě a tím jsou ovlivněny i podmínky pro provozování taxislužeb.
Tady jsou další odkazy
Jeník201, pokud máte představu, že si vyřídíte potřebné papíry, koupíte a vybavíte taxíka (anebo více a seženete zaměstnance) , vyrazíte do ulic a budete v balíku, máte našlápnuto do průšvihu. Možná by bylo lepší se nechat na chvíli jako dročkář zaměstnat, ať poznáte, co to doopravdy obnáší a jakou máte šanci.(pramalou).
Kami123, nemám zkušenosti s boltem a uberem, jen zkušenosti u společnosti jako šofér a potom jako svůj pán. Jezdil jsem čtrnáct let a nakonec byl rád, že jsem toho nechal. Tazatel se o boltu a uberu nezmiňuje, u toho ostatního taxikaření si vymyslete vše špatné, co Vás napadne a na devadesát procent řeknu - ano, zažil jsem... Podotýkám, šel jsem od toho před desíti lety. Neplatiči, rvačky, konflikty s policií (dopravka i kriminálka), dvakrát pod nožem, dvakrát pod pistolí, párkrát CPZ... Byl to divoký život, ale byly i prachy... Třeba se to dnes už zcivilizovalo...
Mužeš napsat nějaké praktické zkušenosti?
Já si nechal udělat taxi průkaz, abych si to prostě jen zkusil. Mám ale pocit že na mne zapoměli. Už je to nějaký měsíc bez odezvy.
Vzhledem k tomu, že náklady (palivo + údržba + amortizace) si se svým autem počítám 7-8kč, tak to hodlám zkusit jen pro zábavu , třeba i s prodělkem...
Zajímá mne i celkem rozdíl pří jízdě v den nebo noc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.