Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní značení

Od: vlastasobko odpovědí: 12 změna:
Můžu zaparkovat u krajnice, když je na silnici piktogram koridor pro cyklisty? Zákon to neuvádí. Údajně se jedná o informaci, že tu můžu potkat cyklisty. Děkuji za odpověď Vlasta
Dopravní značení

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V podstatně na tomto nesmyslném obrázku můžete i zaparkovat.
Z hlediska zákona je to jen bílá barva na silnici, že které neplynou řidiči žádné povinnosti a cyklistovy žádná práva.
Asi někde zbyla bílá barva, nebo byla v akci (u nás je toho na silnici také spousta).

hodnocení

2x
Ano, můžete. V tomto případě z něj neplynou pro žádnou stranu práva ani povinnosti, je to spíše takové doporučení pro cyklisty, kudy jet a informace pro řidiče, že tu můžou očekávat výskyt cyklistů.

kami123
hodnocení

0x

Ale uvádí 3m.

17.11.21 19:25

Kde?

kami123

Zákon 361. paragraf o stání.

V pravém horním rohu fotografie je vidět část bílého značení.

kami123: Vy ale mluvíte o něčem jiném, než na co se tazatel ptá. To, že musí dodržet další zákonná ustanovení snad ví.
Ale tohle není jízdní pruh pro cyklisty

Kami může mít pravdu. Záleží na zbytku silnice ..

kami123

Martincakl,

Já mluvím o tom konkrétním případu na fotce.

Obecně samozřejmě ne.

A i v tom případě by to nemuselo znamenat zákaz stání, pokud by byl vedle ješě jeden pruh.

Ale z dotazu si myslím, že jde pravděpodobně zrovna o konkrétní situaci. Což je i vidět v reakci 20:09

kami123: Odhadem tam 2x3m nevyjdou, ale fotka může zkreslovat. Třeba je to jednosměrka. Ale jak už jsem psal, předpokládám, že tazatel je si dalších předpisů vědom a šlo mu dle dotazu jen a pouze o ten samotný piktogram koridoru.
Buď si to sám změří, nebo to za něj udělá PČR:)
vlastasobko
hodnocení

Ano jde mi o ten piktogram, ale pro upřesnění, silnice je dostatečně široká.

vlastasobko
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, hrozně se mi ulevilo. Je to týden co to namalovali, v okolí nedostatek míst k parkování a teď tohle. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]