Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno tady byl dotaz, že od příštího roku by měli všichni co mají řp C, "dostat" automaticky k němu i řp T. Jelikož spousta z vás tento dotaz potvrdilo, tak se ptám. Budu moct řídit traktory i když mám Céčko už 2 roky? A budu si muset nechat udělat nový řp?
Děkuji
nedávno tady byl dotaz, že od příštího roku by měli všichni co mají řp C, "dostat" automaticky k němu i řp T. Jelikož spousta z vás tento dotaz potvrdilo, tak se ptám. Budu moct řídit traktory i když mám Céčko už 2 roky? A budu si muset nechat udělat nový řp?
Děkuji
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
To ještě přesně neví ani učitelé z autoškoly. Ale předpokládám, že kdo bude mít C, tak může T. Vzniklo to hlavně proto, aby cizinci s řidičským průkazem na C mohli pracovat i v zemědělství a řídit traktory. Právě učitel z autoškoly při školení řidičů u nás ve firmě ale tvrdil, že je možné, že to T jenom s C skupinou bude nějak omezené ohledně hmotnosti vleku. A plnohodnotné T bude jenom s C+E, ale když jsem četl tu novelu zákona, tak tam nič takového není. Tam je napsané, že se to mění tak, že držitel C je oprávněn k řízení vozidel ve skupině C1 a T. Takže musíme počkat, jak to bude.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]