Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání na volnoběh

Od: marek* odpovědí: 5 změna:

Ahojte, mám takovou otázku, co vše může na autě po zahřátí vydávat podobný pískot jako když píská některá z kladek? Už delší dobu totiž pozoruju na autě pískání po zahřátí, takže jsem usoudil, že nejspíš některá z kladek, ale když otevřu kapotu, tak neslyším nic... slyším to jen když otevřu dveře řidiče nebo když se nahnu ke spodu auta u řidiče nebo spolujezdce, (u spolujezdce teda trochu méně...) Když mi pískala napínací kladka, tak jsem to slyšel i přes rachot motoru... ten zvuk je ale dost podobný.. tak jsem se chtěl zeptat, co by tam ještě mohlo vydávat po zahřátí pískot? po sešlápnutí spojky se nic neděje.. při přidání plynu to přejde.. jakmile ale zase klesnou otáčky, tak pískot pokračuje.

Pardon pokud je tento dotaz hloupej, ale potřebuju se jen trochu přiučit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dírka ve výfuku...

hodnocení

0x

Nejdřív bych vyloučil kladky a řemen (i ten může pískat). Takže ho sundej a uvidíš. Nebo teda uslyšíš.

hodnocení

0x

většinou napínací kladka drážkového řemene

de většinou sundat rozebrat oddeklovat ložisko vymejt a znova namazat

asd1
hodnocení

0x

Bych tipnul vypínací ložisko spojky..

Jestli to je na drážkovým řemenu ověříš nejlíp že ho sundáš a zmizne to..

kami123
hodnocení

0x

Můžeš ještě zkusit, jestli to ovlivní točení volantem na doraz.

Nebo když zapneš/vypneš na maximum všechny spotřebiče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]