Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna převodového oleje

Od: kindatom odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
měnit nebo neměnit olej v manuální převodovce? Moje zkušenost, 5 let stará Fabia 3 kombi, přijel jsem se objednat do Škodovky, že chci vyměnit převodový olej. Reakce, to je doživotní náplň, ten se nemění. Nakonec jsem je přemluvil, u starších aut jsem vždy měnil, tak olej nejprve objednali (ani ho nemají k dispozici, lidé asi spíš nemění). Výměna proběhla, litr sice cca. 1700,-, potřeba 2l, ale vyplatí se, 1× za 100 000 km žádná investice. Mám 104 000 km, řazení jde o poznání lehčeji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vyměnit určitě ja to měnim po 100000km

a 1700 litr oleje to si děláš srandu? to je slušná zlodějina

hi-oil.cz/...

skoda-dily.cz/...

hodnocení

1x
Měnil jsem nedávno, 2 litry originálního oleje mě vyšly na necelých 5 stovek. 1700 za litr oleje bych jim teda nedal :)

hodnocení

0x

Vždy když jsem měnil spojku, tak se vyměnil i převodový olej a poznat to bylo. Výrobci píšou, že je doživotní, ale je třeba zajímavé, že v Rusku Ford doporučuje u Transita výměnu po 100.000km (manuál k vozidlu)... Jinak jinde je i u toho Transita náplň "doživotní". Určitě jsi neuškodil...

asd1
hodnocení

0x

Tě dobře natáhli *smich*

Castrol Syntrans /...

A výměnu zvládne i lama - vypustíš naleješ

Jak vyměnit olej /...

Ale můžeš mít dobrý pocit že jsi autorizáku dal vydělat snadný prachy a pobavil personál...

kindatom
hodnocení

Ten samý origo olej jsem na netu na víc e- shopech našel za 1500 litr.
asd1

Ten supr origo olej je obyčejná API GL4 75W90, jen v krabici pro hejly ;)

Nesmíš autorizovanému servisu věřit všechno co ti nakukaj...

asd1

PS k dotazu, olej určitě měnit, ca po 150kkm/ 5 let.. Obvykle se mění při výměně spojky..

Ono "doživotním" výrobce myslí těch 5 let a šup do šrotu *smich*

hodnocení

0x

Za ty peníze za olej jsem měl novou spojku co se montuje v prvovýrobě včetně rádoby origo oleje-tedy opět oleje ce se dává v prvovýrobě ! U jiné prý drahé cizí značky!

JInak jak jste poznal že tam dali "ORIGO" olej?Jsem nevěděl, že škodofka vyrábí i oleje!

Ale no ták. Ten poslední řádek byl zbytečnej. Ona žádná automobilka si toho moc nevyrábí. Takhle se můžeme chytat za slovíčka do nekonečna. Když koupím originální náhradní díl, znamená to akorát, že na něm bude logo automobilky nebo aspoň na krabičce (ani to není jistý), ale rozhodně ne, že ho vyrobili přímo v automobilce. On Karlův most taky nestavěl Karel v modrákách .

Co měl teda Karel na sobě? Oni ještě neexistovaly modráky? A to jako stál u míchačky v Hermelínovém plášti? ...vtip:)

Ampére ŽÁDNÝ díl co se namontuje do auta za poškozený NENÍ originální! Originální je pouze ten co namontuje škodofka, audi, fiat citroen ... při montáži nového auat! proto píšu záměrně díl , olej... CO SE DÁVÁ V PRVOVÝROBĚ !

asd1

Až tak přísnej bych s tim "originální" nebyl.. Originální beru jako vyrobený pro výrobce auta podle jeho požadavků (a zabalený do jeho krabice). Shodný s originálním (výrobce i provedení jsou stejné) se může vyskytnout i v jiný krabici. A plnit požadavky jich může spousta. dalších od jiných výrobců..

@diesel: Vždyť to píšu. Slovíčkařit se dá do nekonečna, jen podstata dotazu jde jaksi bokem.

hodnocení

0x
Nic jiného než zloději! To už můžete jezdit automatem.Tam bude výměna i s olejem levnější! Anebo za stejnou cenu.. Nesmíte ale jezdit do autorizovaného servisu..ke zlodějům

max*
hodnocení

0x
Tak 1700 korun za litr oleje, to si snad i vytisknu a dam na nastenku. Hehe
Aspon mi pak nikdo nemuze vycitat, ze mu neco pocitam draho.
A kafe bylo zdarma?
asd1

Tam k tomu kafíčku zdarma musela být i hezká milá slečna *smich*

Jako... na tohle musí být hodně šmejdská povaha aby takhle s úsměvem natáhli neznalýho důvěřivýho... A to je jen blbej olej v převodovce. Tohle řadim na úroveň lichvy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]