Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydražená Škoda 105 na aukci

Od: fandik odpovědí: 20 změna:
Četl jsem článek,že byla stará Škoda 105 vytažená v aukci během 4min.za horentní sumu 605tis.Kč.Nejsou náhodou v současnosti za stejné peníze výkonnější, modernější auta a co je na tom tak exklusivního obyčejné auto?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Koupil to bohatý sběratel. Tak mu asi chyběla do kompletní sbírky a vůbec nemusel řešit, kolik bude stát. Prostě ji chtěl.

xenofob
hodnocení

0x

jsou, ale pochybuji že tím bude jezdit na dovolenou

je to investiční zámer...lidé mají obrovské volné finanční prostředky a snaží se je v 6procentí inflaci ochránit a do budoucna zhodnotit..

lidé mají obrovské volné finanční prostředky? To jako fakt? V době, kdy spousta lidí řeší to, aby si dovolili bydlení, navíc mnoho lidí i energie? Mnoho lidí přišlo o práci a sice nějakou většinou mají, ale nic moc plat a ve vzduchu zase nejistota z lokdaunu.

To nemluvím o tom, že kolem 700 tisíc lidí je v exekuci, mnoho z nich má opravdu co splácet, někteří jen pár desítek tisíc.

Spíš se rozevírají nůžky mezi hodně movitými a mezi chudými.

Jsou lidé a lidé. Někdo na covidu královsky vydělal, někdo prodělal a někdo žije stále stejně.

@arne1

ano, máš pravdu, ale těch lidí v exekuci nebo se situací zdražujícího se bydlení bylo hodně už před covidem.

Mám dojem, že se všechny prasárny svádí na covid

kami123
hodnocení

0x

Nejsou náhodou v současnosti za stejné peníze výkonnější, modernější auta?

Ano jsou.

Cenu určuje poptávka vs nabídka.

max*
hodnocení

0x
Tak treba by mohl sehnat nekde zdevastovane auto bez dokladu za 30.000 a nakladne je rekonstruovat tak 300.000 a za dva roky se s nim poprve svete. Co myslis, ze bude nakonec vyhodnejsi?

hodnocení

0x

" Nejsou náhodou v současnosti za stejné peníze výkonnější, modernější auta a co je na tom tak exklusivního obyčejné auto?"
Jsou. Ale o tom to není. Tohle bylo například ve své době také "obyčejné"auto. A ta Š105 bude mít za pár let cenu nesrovnatelně vyšší, i když třeba už budeme cestovat v supermoderních elektrovznášedlech.

bz*
hodnocení

0x

Třeba ANO a třeba NE. Třeba je to FAKE jako s tou Š100 za 1,800.000,-Kč.

Není to poprvé, kdy se (jeden svět) snaží přesvědčit (druhý vět), aby si místo mléka a másla, bitcoinů, bytů nebo dluhopisů koupil VETERÁNA. je to válka o vaší peněženku. Tohle nemá cenu 100.000,-Kč toto není investice. To je jen šou a psychologie davu, které podlehnete.

Pokud STÁTU ukážete s jeho PODVODAMA zadek a před dražbou se domluvíte, spácháte TRESTNÝ ČIN.

To jen abyste věděli, že jedni VYCHCÁNCI mají ZELENOU a druzí VYCHCÁNCI mají ČERVENOU. Přece VYCHCANÝ DRAŽEBNÍK se domlouvá STEJNĚ VYCHCANĚ S MAJITELEM ČI VĚŘITELEM. jako se mohou VYCHCANĚ DOMLOUVAT DRAŽITELÉI, že ty koupíš to a já toto a dáme za to MAXIMÁLNĚ VYVOLÁVAČKU (minimální cenu)

Peníze už 50 let nejsou VZÁCNÁ HODNOTA, ale nekrytá měna, a stát je přihrává jen JEDNĚM na úkor DRUHÝCH

cotoje

Hoďte na něj deku *ee*

Možná je to tím, že už nejsem nejmladší, ale Vaši odpověď nějak nechápu *sok* (a to jsem to četl několikrát). Co sem taháte stát a jeho podvody? Co mají aukce společného s trestnými činy? Co s tím vším má společného krytí, či nekrytí měny? Neodpovídáte omylem na nějakou jinou otázku *zmateny*?

bz*

Toto bylo zadání:

Četl jsem článek,že byla stará Škoda 105 vytažená v aukci během 4min.za horentní sumu 605tis.Kč.Nejsou náhodou v současnosti za stejné peníze výkonnější, modernější auta a co je na tom tak exklusivního obyčejné auto?
* Zabývám se myšlenkou jestli to je reálné Škoda 105 a není to FAKE za 605.000. V druhém odstavci píšu, že vozidlo bylo PŘEDRAŽENO, dále ve zvýrazněné větě jsem v emoci nešťastně použil slovo PODVOD, měl jsem použít slovo NASTAVENÍ DRAŽEB, pokračuji tím, že v předposlendním odstavci píši o trestném činu PLETICH. A v poslední zvýrazněné větě jsem píchl, že tímto způsobem se nahrává předražování věcí.

Nevím, proč stát zakazuje se za peníze zbavit možnosti soutěžit v dražbě, když jedna ZLODĚJSKÁ realitka Vás upozorní, že v případě více zájemců půjde nabízená NEMO do dražby, Jakmile se taková dražba uskuteční, ostatní dražebníci jsou jen loutky a vy opět NEMO předražíte. Stát pletichy zakazuje, ale toto je jedna z nich.

Myslím, že už se to pomalu dostává do kategorie veteránů. A mít veterán v perfektním stavu do kterého se nebude muset mohutně investovat je pro sběratele dostatečná motivace. Cena takového auta jen poroste.

@bz nešla by celá úvaha napsat ještě jednou a hlavně srozumitelně?

Já ho..(bz) trochu chápu.Když budu chtít něčemu čeho už moc není zvednout cenu..uměle zvednout cenu.Tak to nabídnu za nesmysl, který bych jako očekával, že za to chci dostat.A pak si vytvořím falešné další inzeráty,ve kterých budu podobnou věc nabízet dráž a v horším stavu.A časem si lidé uměle vytvoří představu, že "to" už má dneska takovou cenu.. Teď už tomu trochu rozumíte?
Jo to má logiku. Naopak cena 605 tis Kč logiku nemá. Vzhledem k tomu kolik jich ještě normálně jezdí, kolik jich bylo vyrobeno,... podle mne ani není velký investiční potencial. Ale samozřejmě cena je vzdy dohoda dvou stran pri koupi/ prodeji, tak proč ne, ale je to velmi nepravděpodobné.

k2

@ivanhorseman: Kolik podle Vas jeste dnes normalne jezdi vozu S105S? Kolik zadomotorovych skodovek jste na silnici potkal za posledni tyden? Ta vydrazena byla v puvodnim stavu a nemela najeto ani 1000km. Tedy prakticky muzejni kus. Vite o nejakem takovem dalsim starem aute? Lhostejno jaka znacka/model...

K2 ano vím asi o třech vzhledově velmi pěkných provozovaných užovkách stopětkách, a dokonce o jedné stovce-s touto ještě před 9 lety jezdil kolaga do práce, než si na normální ježdění pořídil fábii a tuto má zagarážovanou a opečovávanou!Vyjíždí s ní jen rekreačně-nesmí moc svítit, moc foukat, nesmí vůbec pršet...

@K2 - zrovna tento týden asi 3kusy, z toho jedna pěkná světle modrá Š100 na std číslech. A mám ten dojem, že před cca měsícem kdy jsem objížděl hřbitovy tak jsem jich potkal ještě více. To jsou vesnické vozy, které vyjedou jednou ...dvakrát za rok a dušičky byly tou příležitostí.

makk
hodnocení

0x

Jsou výkonnější a modernější auta, ale ty jsou také provozně mnohem dražší (hlavně pokud jde o údržbu), takže ne každý stojí o moderní výkonné auto. Krom toho Škoda 105 je už veterán a jako takový má svou cenu. Za ty peníze to musela být jedna z prvních (tak zvaná užovka) a musela být ve velmi dobrém stavu. Takže tuhle 105ku si asi nová majitel nekupoval na ježdění do práce. Jinak pojízdná 105ka se dá koupit kolem 20tisíc (ale už M-ková a v nic moc stavu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]