Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničený EFB akumulátor?

Od: mik16 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Vlastním Škodu Fabiu III 1,2 TSI 81kw (2014), s autem jezdím každý den, několikrát týdně delši trasy, se startovaním nikdy problém nebyl, ale dnes zničeho nic se mi auto nastartovat nepodařilo. Na autobaterii jsem v klidovém stavu naměřil 10,3V, což mi přijde divné na to, že baterie ještě den před tím normálně startovala, vlastně mezi tím prvním startem byl odstup pouze 8 hodin než mi skončila směna. Vše bylo vypnuto takže nevím jak by se baterie mohla takto rychle vybít. Doma po nabití si baterie chviličku drži kolem 12,4V, avšak na autonabíječce i po několika hodinách nabíjení je stále jeden proužek a baterie dál nabít nejde ba naopak ta hodnota o to víc klesá. Baterie je značky Moll je to EFB baterie jejiž hodnoty jsou 59A 320A. Je opravdu závada jen na baterii, nebo myslíte, že jde o něco jiného? Jinak auto po roztlačení nastartuje, Moc díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ja bych přeměřil klidovej odběr z baterie a dobíjení a pokud je to o.k. koupil bych novou baterii
Tady u tech start stopú ty baterky dokážou odejít i po 2 letech provozu
A abych šetřil baterii ,startér a auto donutil normálně dobíjet tak bych u mínusu baterie odpojil ten malí konektor

mik16
hodnocení

Omlouvám se ale moc nerozumím pojmu klidový odběr a dobijeni, myslíte tím dobijeni alternatorem?
Klidovy odběr z baterie by neměl byt vetší jak 30mA ideálně 20mA - měří se ampérmetrem zapojenym v sérii s plusovým kontaktem baterie a vypnutým a zamčeným vozem
Dobijeni měří se napètí na akumulatoru za behu motoru s puštěnymi tlumenymi světli napětí musí být 13.8V - 14.3Voltu

a teď co je v serii...

pakr12
hodnocení

No jo ale když to auto nemůže ani nastartovat?

Tak ho nastartuje pomoci jiného vozu přez kabely

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabít autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]