Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou navigaci?

Od: slepejs odpovědí: 15 změna:

Rád bych přítelkyni koupil navigaci do auta ale absolutně se v tom nevyznám. Poradíte mi něco? Jednoduchého a spolehlivého? Má Fabii. Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Dej jí na mobil Waze nebo Sygic a zaplať mobilní data. Jednoúčelový navigace jsou mrtvá záležitost.

Přesně tak. Jen ne navigaci od seznamu - jel jsem minulý týden s kamoškou co to měla a hrůza, uzavírky to vůbec neznalo.

A neboj, těch mobilních dat to nesežere moc, koukání na KsichtoKnihu spotřebuje víc.

Sice mapy.cz v autě nepoužívám, ale o uzavírkách ví dle mě líp než mapy od Googlu. Neměla tu navigaci třeba v offline režimu, bez aktuálních dat? Protože u mě v okolí ví i o malých a čerstvých uzavírkách, což se bohužel o Google mapách často nedá říct.

Nevím, nestudoval jsem to u ní, raději jsem zapl na svém mobilu Waze. Ale u ní by to možné bylo.

ridick
hodnocení

2x

Navigace od Mia mi leží v šuplíku a teď už používám jedině Waze. Stačí koupit data a nainstalovat Waze, který je na google play a hotovo.

mil®
hodnocení

2x

Mnoho let používám navigace Garmin. V pořadí už třetí, čím dál větší. Aktualizuji přes wifi a v poslední době ji propojuji s telefonem. Zatím spokojenost. Telefon je moc maleji i když asi aplikace jsou lepší.

můžu se zeptat, jakou Garmin navigaci máte, že je mobil moc malej? Protože když se dívám na ceny těch velkých modelů, pořád mi přijde rozumnější tablet se SIM a aplikace :)

mil®

Garmin Drive Smart 61 LMT - D

xenofob
hodnocení

2x

navigaci mám na motoce, hlavně z toho důvodu že přístroj tomtom nebo garmin na moto je odolný vodě i otřesům...a zdroj v navigaci mi vydrží bez dobíjení i 8 - 10 hodin...kamoši používají mobily ale je nutné vyřešit držák a bezkontaktní nabíjení, protože když se k mobilu připojí kabel je uklepání kontaktů otázkou času...

v autě je navigace zbytečná, stačí dobrý mobil , bezkontaktní dobíjení a navigace z map.cz

waze nepoužívám, má nějaké drobné mouchy dle mého názoru mapy.cz nejlepší a zdarma

hodnocení

2x

Zkoušel jsem ledasjaké mobilní navigace a podle mě je v autě nejlepší Waze. Zná radary, ví kde stojí četníci, kde je jaká potíž, kde je přejetý zajíc a hlavně kde jsou kolony a zácpy. Takže když vás na prázdný a plně sjízdný silnici najednou pošle někam stranou, můžete si být jisti, že kus před vámi je nějaká potíž. Mnohokrát osobně vyzkoušeno. Napřed z pozice nevěřícího Tomáše, proč mě ta holka posílá někam pryč, když mám jet rovně. Jedu rovně. Za tři kilometry kolona a půlhodinové stání. Takže poslouchám a klidně uhnu. Často pak vidím stát na hlavní kolonu.

zaseja

Taky jí nadávám a pak nadávám sobě že jsem neposlech

jm
hodnocení

1x
Poslední rok používám jedině mapy.cz a data, takže to má čerstvá data z dopravy. Už mne to zachránilo od mnoha hodin v kolonách.

igora
hodnocení

0x

Žádnou navigaci.Dobrou mapu a naučí se jezdit.Za našich mladých let navigace nebyla a stejně jsme se dostali z bodu A bodu B.To chce trénovat.

To už dnes nejde. Navigace po městech podle plánu už je úplný nesmysl (například Budapešť je lahůdková i s navigací). A v dnešním provozu předvídat uzavřené a těžce přístupné úseky by chtělo křišťálovou kouli. Navigace to částečně zvládají a pak se můžete z oblízdné trasy kochat na stojící zácpu na dálnici.

Za Vašich mladých let nebyl jistě ani takový provoz na silnicích ;)
Navigace už není jen kvůli mapě, myslím tím online navigace jako Waze :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]