Nejste přihlášen/a.
Prosím potřeboval bych poradit. Nefungovala mi v autě žárovka na osvětlení přístrojů. Zkusil jsem se stavit v autokelly i když nerad a neměli takovou. Potřeboval bych zjistit typ nebo jak se tomu říká. Vyfotil jsem pro nějaké srovnání tři žárovky. První (vlevo) je W1,2W, druhou (ta uprostřed) nevím a třetí (vpravo) je W5W, ale co ta uprostřed? Jak je stará a ohořelá tak na ní nejde nic najít k přečtení a plastová patice kde byla tam je napsáno jen: KUMDONG V - 2. Nikde jsem nenašel žádný výpis žárovek z mého auta.
Našel jsem jen nějaký seznam autožárovek a teoreticky by to mohla být žárovka W3W, ale nejsem si jist. Na obrázku je W5W, W3W a pak už W1,2W.
Na délku má ta žárovka asi 17mm oproti W5W s asi 25mm a jinak je ta moje neznámá žárovka jen o kousek větší než W1,2W, ale o dost menší než W5W.
Poradíte někdo s označením?
Měla by to být W2W
10x26,7mm
Oprava W1,2W má stejnou základnu jako W2W tedy W2x4.6d
Hledej W2W se základnou W2x6,4d
to je ona
To je ona W2x6,4d základna a 3W
Díky zkusím pohledat. Hledal jsem i na stránkách eshopu co má díly na tohle auto a našel jsem žárovku co by mohla podle výkonu odpovídat žárovka 12V/3,4W. Jen tam není ani obrázek ani patice ani nic jen cena 45kč za kus. Podle těch wattů bych řekl, že by to mohla být ona, protože to má být na osvětlení přístrojové desky a to mi přijde žárovka s výkonem 1,7w málo to mají zhruba kontrolky (1,2w).
Stejně nechápu proč tam výrobce dal jednu tuhletu pomalu nesehnatelnou a tři normální s w5w. V kroužku je ten malý šmejd
Sice nevím co je to ten Bemar, ale žárovku jsem dnes vzal sebou do autokelly s tím, že je to takový největší i když předražený obchod a stejně mi nepomohli. Pravda ani po hledání jsem ji já nenašel u nich v nabídce. A objednávat z toho obchodu co jsem psal se mi moc nechce. Žárovka kus za 45kč ještě ok, ale doprava za 110 je kapku dost za malou žárovičku. Nebo kdyby byl ten obchod blíž, ale on je snad někde v Kozmicích u Benešova
Na Favoritu jsou běžně 1,2W žárovky na podsvícení. Na Feldě taky i když origo tam mají být 2W, ale ty vypalují plexi světlovody budíků a spečou je na karamel a pak světlovod přes to spečené plexi slabě svítí.
Nevím, které auto má tuhle specialitku...ale na waty bych dával pozor. Umí to slušně vypalovat ty světlovody.
Problém arny je, že to už je 9,5d a tedy velikostí shodná s touto W5W (na fotce tazatele ta největší)
Nevím, jestli má AutoKelly chybu v popisu, ale tato žárovka, co jsem u nich koupil je rozhodně menší, než klasická W5W (je menší jak baňka skla, tak i patice).
Ve 2W má kelly dvě velikosti celoskleněných patic. 9,5d (velké) a 4,6d (malé).
Problém je, že 4,6d je ta tazatelova W1,2W nejmenší a 9,5d je ta velká W5W.
Asi v tom mají taky hokej. Já za sebe na 100% můžu odpřísáhnout, že žárovky do spz W5W dávám vesměs W3W. Velikostně jsou totožné, dokonce se dají poplést a dají se poznat podle vlákna. Měním je z důvodu, že svítí skoro stejně, ale produkují méně tepla a nevyhřívají tolik ten plast.
...
Žárovky s bajonetovou paticí R5W a R10W taky snadno pomícháš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.