Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud po prodeji vozu nemáte kupní smlouvu, jakékoliv doklady k vozu, nepamatujete si RZ a nejste si ani zcela jistý jeho likvidací, doporučujeme Vám, abyste se obrátil na Registr silničních vozidel a zažádal o výpis na Vás registrovaných vozidel. Nově můžete využít i tzv. Portál občana. Jedná se o novou elektronickou službu Ministerstva dopravy. Zde si můžete vyhledat informace z Registru silničních vozidel o historicky i aktuálně vlastněních či provozovaných vozidlech. V případě, že zjistíte, že je na Vás prodané vozidlo stále evidované, požádejte Registr silničních vozidel, aby Vám pomohli s řešením Vaší situace.
Česká kancelář pojistitelů
čkp, máte bod za upozornění na portál občana. Páč novou funkci jsem si odzkoušel a podivil jsem se, kolik vozidel jsem již vlastnil.
Kupní smlouvu máš ale jen ústní. On zapře že nějaké auto od tebe kupoval a bude to tvrzení proti tvrzení = rozhodne jedině soud.
Jako první dej (ztracené) značky do depozitu, techničák taky bude ztracený..
Nebo můžeš na úřadu podat žádost o zápis změny vlastníka a trvat na tom že to je on..
Předat auto bez přepisu byla chyba...
co je to "zlikvidoval"
je nutne upresnit co se s autem stalo
auto odevzdane do šrotu se řeši jako přestupek proti zakonu o odpadech a po zaplaceni pokuty se da zapsat jako zaniklé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.