Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení automobilu

Od: kral* odpovědí: 22 změna:
Dobrý den.prodal jsem auto,on ho nepřestal a zlikvidoval.ja nemam kupní smlouvu a auto bez potvrzení o likvidaci nemůžu papírově zrusit.co mám dělat?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ckp
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud po prodeji vozu nemáte kupní smlouvu, jakékoliv doklady k vozu, nepamatujete si RZ a nejste si ani zcela jistý jeho likvidací, doporučujeme Vám, abyste se obrátil na Registr silničních vozidel a zažádal o výpis na Vás registrovaných vozidel. Nově můžete využít i tzv. Portál občana. Jedná se o novou elektronickou službu Ministerstva dopravy. Zde si můžete vyhledat informace z Registru silničních vozidel o historicky i aktuálně vlastněních či provozovaných vozidlech. V případě, že zjistíte, že je na Vás prodané vozidlo stále evidované, požádejte Registr silničních vozidel, aby Vám pomohli s řešením Vaší situace.

Česká kancelář pojistitelů

kral*
hodnocení

Neví jak to řešit, včera jsem tam byl...

čkp, máte bod za upozornění na portál občana. Páč novou funkci jsem si odzkoušel a podivil jsem se, kolik vozidel jsem již vlastnil.

hodnocení

0x

Problém, který nevyřešíte klidnou cestou. Jedině soudní a to je na dlouhou dobu.

kral*
hodnocení

Můžete mi povíst víc?Rozšířit? Děkuji

více jen to, že soud musí rozhodnout, kdo je vlastníkem vozidla a podle toho se bude postupovat dále.

kral*
hodnocení

Můžete mi povist víc? Rozšířit? Ďekuji
asd1

Kupní smlouvu máš ale jen ústní. On zapře že nějaké auto od tebe kupoval a bude to tvrzení proti tvrzení = rozhodne jedině soud.

Jako první dej (ztracené) značky do depozitu, techničák taky bude ztracený..

Nebo můžeš na úřadu podat žádost o zápis změny vlastníka a trvat na tom že to je on..

Předat auto bez přepisu byla chyba...

kral*
hodnocení

Já nemám technicak ani značky,jen si pamatuji jeho jméno a město kde bydlí nebo bydlel,je to cca 6 let

proč to řešíte ted?

kral*
hodnocení

Protože jsem si na to vzpomněl... vše jsem udal špatně ale nechci aby z toho byl ještě větší pruser
asd1

Techničák i značky se ztratily ;)

kral*
hodnocení

A to mi pomůže k čemu mohu li se zeptat?
asd1

Uděláš duplikát techničáku, dáš auto do depozitu a zrušíš pojištění. Ovšem počítej že pokud to nebylo pojišěný tak vyskočí ČKP a bude chtít poplatek za nepojištěný období...

asd, 6 roků auto není jeho.

xenofob
hodnocení

0x

co je to "zlikvidoval"

je nutne upresnit co se s autem stalo

auto odevzdane do šrotu se řeši jako přestupek proti zakonu o odpadech a po zaplaceni pokuty se da zapsat jako zaniklé

kral*
hodnocení

Já nevím co s tím autem je,tenkrát mi řekli že ho ekologicky zlikvidovali a dal jsem to neresil
xenofob

Informace o vydan/...

zadej tam SPZ, pokud se nic neobjeví lhal, pokud tam auto je jdi na urad auto zrušit

kral*
hodnocení

Nevím SPZ a auto mi nezrusej bez dokladu o ekologickim zlikvidovani.

V tom případu se pane Králi nestarejte se jak zapsat zánik motorového vozidla a nechte to být jak to je.

xenofob

V tom případě vyčkej až přijde výzva od ČKP k zaplacení 6000, tam bude uvedena i SPZ

asd1

Jakou máš SPZ zjistíš na odboru dopravy - jsi tam furt jako vlastník tak ti to řeknou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]