Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugot 206, jaké ráfky koupit?

Od: prekladatel odpovědí: 3 změna:

Zdravím, koupil jsem na bazaru staršího Peugota 206, je to moje první auto. Když jsem dojel na evidenční kontrolu, zjistilo se, že jsou na autě namontované ráfky, které nejsou uvedené ve velkém techničáku.
Ve zprávě z kontroly se píše:
NA VOZIDLE NAMONTOVÁNY RÁFKY NESCHVÁLENÉHO ROZMĚRU 5,5JX13 ET 15

Ve velikém technickém průkazu mám (uprostřed) napsáno:
5.0B 13 ET 4.28; 165/70 R 13 79 T
5.0B 13 ET 4.28; 165/70 R 13 79 T
Pak mám ještě v dalších záznamech uvedeno toto:
Alternativní montáž pneumatik 175/65 R 14 82 T na ráfcích 5.5J 14 ET 4.34.
Poradíte mi, moc prosím, jak situaci řešit? Potřebuji projít evidenční kontrolou, abych na sebe auto mohl přehlásit. Předpokládám teda, že budu muset koupit nové ráfky (ideální by bylo, kdyby to šlo i se zimními pneu), ale vůbec netuším, jaký rozměr teda konkrétně hledat, co na tom autě přesně potřebuju mít, aby tou evidenční kontrolou prošlo.
Mockrát předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1asd
hodnocení

0x

Máš dvě možnosti, buď 13 nebo 14 palcový ráfky. Podle peněz a kde jezdíš si vybereš (město, vesnice v hlubším sněhu a rozbitý silnice 13, okresky dálonice = rychlejší jízda bez hrabaček = 14

Pokud to auto chceš chvíli mít tak ráfky i gumy bych koupil nový. Ráfek plech ca 800 za kus, guma tak 1000 - 1500 (na gumách nešetři. Pneu zase kde a jak moc jezdíš.. Z levných gum n amenší nájezd (do 10kkm ročně) jsou dobrý Sava Eskimo/ Debica frigo (koncern GY), Pak Fulda kristall Montero.. Prémiovky Continental, GY, Dunlop a další. Jako začátečník oceníš že jsou dobrý a finančně se zaplatí na spotřebě a výdrži.. V těchto rozměrech ani nestojí raketu...

Jsou vyhledávače pneu podle vozu, tak si zadáš svoje auto, zkontroluješ jestli sedí s techničákem, vybereš obchod kde to vyjde celkově nejlíp (včetně dopravy) a objednáš, spousta obchodů ti to rovnou obuje a vyváží = přijdou ti hotový kola který jen nasadíš..

Starý prodáš na inzerát za pár stovek víc asi ne..

Jednoduchý průvod/...

TAdy a pokračuješ podle svýho auta...:

Peugeot | Pneumat/...

Najdeš třeba toto, k tomu přihodíš gumu a montáž a přijde ti to dom... Ještě vyhledáš z kterýho krámu to vyjde nejlíp..:

Plechové disky KF/...

asd1

Jinak jiný rozměr kol je právní vada - technicky nezpůsobilé vozidlo = můžeš reklamovat, chtít slevu, klidně i odstoupit od smlouvy. Pokud je pěkný tak chtěj jen slevu za kola tak 2k nebo ať navalí správný.

hodnocení

0x

Potřebuješ buď 5.0B x 13 ET28 nebo 5.5J x 14 ET34. Já bych vzal 14". Hledej na Bazoši.
Pozor na rozteč šroubů (4x108 mm) a středovou díru (65.1 mm).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]