Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezení průjezdu ulicí z důvodu konání akce

Od: patrikkourul odpovědí: 8 změna:

Zdarec, 27 budeme u nás před domem organizovat akci a jelikož se očekává tak velká účast že bude obtižný provoz po ulici, hledáme řešení jak omezit nebo po dobu 2 hodin zastavit provoz na ulici. A to hlavně kvůli bezpečnosti lidí. Průjez sanitky nebo hasičů by byl samozřejmě v případě potřeby umožněn. Napadlo mě natáhnout na začátku ulice pásku s informacemi a "povolit" vjezd pouze obyvatelům kteří musí zaparkovat do garáže. Kurýři a projíždějící mohou využít ulici vedle která je průchodná do uzavřejné ulice a ústí stejně jako uzavřejná. Obě 2 jednosměrky. Druhé řešení jsou informační cedule které ale nikdo respektovat nebude. Jak je to řešitelné tak, abych z toho neměl připadný žádný postih?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

16x
Jestli organizujes "akci" na ulici bez povoleni k zaboru, tak postih ocekavej a celkem bych ti ho i pral. Mas to mit povolene od obce vcetne pripadneho dopravniho omezeni a znaceni. Jestli tam znacky nebudou, tak se ti na to kazdy (pravem) vykasle. A jestli si je tam das jen tak, je za to flastr az tri sta litru a dobre ti tak. Akci mas delat na soukromem pozemku..
patrikk
hodnocení

No, jde o to že nemám v plánu dávat nějaké klasicné dopravní značení. Pouze cedulku vytisknoutou na tiskárně s osvětlením situace a je na řidiči jak se rozhodne. Jde mi o to dopravu pouze snížit na nutné minimum. Je to malá ulice s rodinýma barákama. Žádná hlavní třída. Je mi jasný že bych to měl mít povolený od obce atd.. atd... Koneckonců mi to přišlo zbytečný na akci kde nebude stát nic pevnýho v cestě ( až na lidi ) a doba trvání je necelé 2 hodiny. Na akci taktéž nic nevydělám a není zpoplatněná takže tam mi taky odpadá plno věcí které bych musel po akci řešit. Tudiž si myslím že se o podnikatelskou aktivitu nejedná jelikož z toho nic nemám a nedělám to za účelem vydělat. Je to prostě malá ulice cca 5 metrů široká vozovka a 1.5 široké chodníky. Myslím že to stejně nikdo nebude řešit že tu projde a zastaví pár desitek lidí za celé 2 hodiny.

re4zon
Tak jestli to chces resit takhle partyzansky a na dve hodiny, tak neres nejake cedulky. Proste kdyz nekdo pojede, tak lidi snad uhnou. To rozhodne nastve ridice min, nez kdyby sis zabral ulici jen tak nejakou cedulkou. Ovsem pocitej s tim, ze to nekoho nastvat muze a pak to budes vysvetlovat uradu. Jestli tam neco pevneho stoji je jedno, podstatne je kdo ty lidi svolal. Ze to neni podnikatelska akce jsem predpokladal, to bys musel byt hodne blby abys delal vydelecnou akci bez povoleni na ulici.
patrikk
hodnocení

Ono se to původné mělo dělat před kulturákem.. Ale díky tomu že se stejný den koná akce před radnicí mi to bylo zatrhnuto. Ona se stejně většina řidičů sama vyhne když uvidí ty lidi. Nejde mi o to aby tam auta jezdila protože to bude rušit akci, to je mi celkem jedno a počitá se s tím. Jde mi převážně o bezpečnost předevšim dětí které tam budou. Za 2 hodiny co jsme tam dnes stál projelo asi 10 aut, takže tady není provoz jak na D1... Ale něco tady jezdí.

au1
to bych si teda nelajznul, svolat takhle neoficialne nejakou akci, kde ti budou 2 hodiny decka behat po silnici. muze se stat nestesti a jako organizator ses jednou nohou v kriminale
milanb
Přišla mi vtipná ta věta o papíru. Když tam jako řidič pojedu, a nebude tam žádná omezující značka, tak mě žádný papír zajímat nebude. Dohodni si to s městem.

hodnocení

3x

Bez povolení obce to nesmíte. Abyste neměl postih, obratte se na obec, tam Vám poradí a dodají dokumenty. Ale snadné to není a dlouho to trvá, nežli se všichni dotčení vyjádří. I policie.

sirokko
hodnocení

2x

Správně bys měl mít podle zákona ohlášen zábor veřejného prostransví ke zvláštnímu účelu (mejdan na ulici) a platit tak 10.- Kč za každý m2. Když to uděláš jako charitu a vybereš od každého korunu a pošleš třeba do covid stacionáře, tak je to od místního poplatku osvobozeno.

Ale poněvadž si poslední cca rok a půl v naší zemi se zákony kde kdo vytírá pozadí, a to zejména zákonodárci, tak bych to vůbec neřešil.

Otázkou zůstává, jak to s tebou dopadne :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]