Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych dotaz. Mám Alfu 147, je tam lichoběžníková náprava. Poslední týden jsem měl pocit, že to trošku jede jak Fabie. Jak jsem měnil kola na zimní a auto bylo zvednutý, tak jsme zkoušel hýbat s kolem nahoru, dolu, do stran a shodli jsme se s mechanikem, že tam nějaká vůle.
Spodní ramena mají 30 tisíc jsou TRW. Vrchní ramena budou mít víc, ale před 40 se měnily silentbloky. Předpokládám, že to je to vrchní rameno? Je nějaká možnost jak to zjistit..třeba přímo za to rameno (to vrchní je celkem dostupný. Pak bych postupovat dál.
Jde mi o to, že k tomu auto mám citový vztah, v lednu jsem do něj narval spoustu peněz (rozvody s pumpou, zadní tlumiče, přední brzdy, manžety na polooasách) a je spolehlivý (nafta) ale problém je koroze prahů (podlaha vypadá ok) takže ji chci udržet při životě co nejdýll ale zase uplně investovat bambilion se mi nechce. Navíc u tohoto modelu ta náprava strašně trpí.
Moje řešení by teda bylo koupit vrchní ramena, koupit od kamaráda origo ramena které mají najeto 100k (origo díl by měl dalších 100k vydržet podle vlastní zkušenosti) no a nebo jsem našel na aliexpressu kompletní sadu ramen za 3 tisíce, ale kvalita asi všelijaká...i když Lemförder za 7k už taky není co bejvávalo).
Moje otázky tedy jsou - jde nějak indikovat jestli je to vrchní rameno bez demontáže? A máte zkušenosti s takovými díly z Aliexpressu?
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.