Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění skel vs vandalismus

Od: karlito® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, může mi někdo vysvětlit, kdy je lepší mít připojištěná (všechna/čelní) skla u auta? Přece když si platím vandalismus a někdo mi je rozmlátí, tak to jde klasický z pojištění, nebo ne?!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Skla normalne muzes uplatnit z hlavniho havarijka, vandalismu, zivelne udalosti a pod., ale

1. byva tam vetsinou pomerne vysoka spoluucast

2. pri uplatneni z techto pojisteni se ti zapocita malus

3. skla jsou pomerne casto uplatnovane pojistne udalosti, takze s prihlednutim k predchozim dvoum bodum se vyplati mit samostane pripojisteni skel, kdy pripadna spoluucast na nich je obvykle nesrovnatelne nizsi nebo zadna a nezapocitava se to do skod z havarijniho, takze se neuplatnuji malusy.

4. I kdyz je skoda na vetsi casti vozidla (napr. pri onom vandalismu) a nejenom na sklech, i pak lze toto rozdelit na dve pojistne udalosti a opet to muze vyjit financne lepe.

5. A samozrejme mas dale volbu prpojistit si pouze treba ty skla bez dalsich (pro nekoho) "zbytecnych" pripojisteni.

hodnocení

Takže když to shrnu, přední sklo mít připojistěné dává smysl (nebude to mít vliv na malus) a ostatní skla, když se vysypou (díky např. vandalismu), tak to stejně budu muset vzít z HAV, protože to schytá min. lak a nějaké části auta uvnitř.

Jiste. Muze to tak byt. Nebo nemusi.

Stejne tak muzete v aute v lete u obchodaku zapomenout psa nebo dite, straznici rozbiji bocni okenko a ...

Nebo budete pravidelne parkovat v garazi a vubec tak statisticky vzato nebudu potrebovat pojisteni na vandalismus...

Muze zkratka nastat nespocet situaci a na kazdou by se mohla hodit trochu jina kombinace pojisteni. Nelze asi obecne poradit, co je nejlepsi zrovna pro Vas. Zalezi na zpusobu pouziti, na cene auta, servisu a nahradnich dilech, na vasich financnich moznostech...*nevi*

hodnocení

0x

Nechce se mi koukat do kalkulaček, ale jen z placu - jakou máš u toho vandalismu spoluúčast? Navíc tam bude jistě podmínka vyšetřování.

hodnocení

Mám 5 % nebo min. 5 000 Kč u POV a připlácím si přední sklo bez spoluúčasti a limitu. Jen mě tak napadlo, proč to platím, když kamínek z jiného auta (např. na dálnici) by mělo jít z HAV ne? V souvislosti s tím taky přemýšlím, jestli pojistit boční skla (v poslední době nám na ulici vybírají auta), ale stejně by to zase šlo z vandalismus. Je to rok starý auto, takže ty skla asi nebudou úplně levná.

re4zon
U POV mas asi tezko spoluucast. Tu mas u HAV. A prave proto si priplacis za sklo bez spoluucasti, aby te nestalo pet litru. Otazka je, kolik za to platis.

Pokud to půjde z HAV, tak se uplatní spoluúčast HAV a navíc budeš mít černý puntík v bonusech HAV. Leda že bys měl v ruce policejní doklad který by řešil odpovědnost za tu škodu.

Čelní sklo bez limitu? Spíše máš na mysli že se platí v obvyklé výši pro daný typ auta. Cenový rozdíl pojištění mezi čelním sklem (pokud ho pojišťovna vůbez nabízí) a všemu výhledovými je skoro zanedbatelný.

Pokud jde o připojištění k POV, tak je tam opět nějaká spoluúčast.

Mně před několika lety jeden blbeček cihlou rozbil boční sklo, pojišťovna hradila z pojištění skel protože to bylo výhodnější a jednodušší na vyřízení.

makk
hodnocení

0x

Já bych to chápal tak, že když ti opilec praští lešeňovkou do skla, je to vandalismus, ale když ti sklo rozbije kamínek, který odletěl od auta, to už není vandalismus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]