Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta vrácení peněz za pojistku?

Od: charger® odpovědí: 9 změna:
Ahoj budu budu prodávat auto, jenže mi končí zítra pojistka chtěl bych se zeptat kdybych auto prodal do týdne vím že musím to pojistku zaplatit ..vrátí me celou částku až auto bude prodány a já jim tam dolozim kupní smlouvu nebo kolik si může účtovat denně jakoby odečíst od toho když když platím 4450 Kč na půl roku . Díky za vaše rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

4x
Vrátí alikvotní částku- poměrnou k době platného pojištění

xenofob
hodnocení

2x

co by se mohlo stát kdyby...

tak za prvé, auto do týdne určit neprodáš, jedině hluboko pod cenou

za druhé, povinné ručené zaniká dnem, kdy nahlásíš pojišťovně prodej auta...teoreticky mlžeš čekat na vrácení přeplatku i celé týdny...

OT: Onehda jsem dal inzerat na auto na nejakou facebookovou skupinu. Behem 10 minut se ozval nejaky cikan, ze uz si pro nej jede. Za hodinu a pul bylo auto prodane. Za cenu jakou jsem pozadoval.

To jen, ze mozne je vsechno.

A vzal si plnou moc,že auto přepíše nebo jste spolu auto přehlásili?

Zajeli sme na evidencku a na postu vyridit jeho plnou moc, pak si vzal auto, ja si nechal papiry, dalsi den sem to prepsal, on si prijel pro papiry a bylo vyrizeno.

Tak to je super...Narazil jste asi na docela slušného cikána.Takových moc není...

Jo, taky sem se divil, kor kdyz sem zjistil, ze ma trvale bydliste na mestskem urade, tak mi bylo jasne, ze uz ho nikdy nenajdu, pokud si vse nepohlidam.

Co mi ale hlava nebrala, ze kdyz doslo na placeni, vytahl z kapsi hooodne tucnej paklik dvoutisicovek a odloupl mi z nich tech par susnu, co jsem pozadoval. Navic takovym tim rutinnim nenucenym zpusobem nekoho, kdo je zvykly kazdy den prepocitavat statisice.

Co vede takoveho k porizeni si orezleho auta za par desitek tisic. Napadali mi ruzne cerne scenare...*smich*

Ale auto bylo pryc a v poradku prepsane tak sem to neresil...

hodnocení

0x

Zítra končí (sjednána na dobu určitou) nebo je splatnost? Trochu rozdíl. Předpokládám splatnost. Máte dvě možnosti. Zaplatíte, prodáte, oznámíte pojišťovně a pošlou vám zpět pojistné za dobu kdy už jste pojistku nepotřeboval nebo nezaplatíte, prodáte, oznámíte pojišťovně a ta vám pošle nový předpis za dobu od splatnosti do ukončení smlouvy.

racio
hodnocení

0x

Pojišťovna vám vrátí poměrnou část uhrazeného pojistného, a to od doby zániku pojistného rizika. Každopádně bych v den prodeje automobilu vypověděl pojistnou smlouvu z důvodu zánika rizika, což bych doložil kupní smlouvou a případně i kopií VTP se zapsanou změnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]