Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Clio2 predné tlmice

Od: peto221 odpovědí: 3 změna:
Ahoj ľudia.
Potrebujem poradiť ohľadom výmeny predných uložení na Clio 2 2001 43kw.
Majster čo to robil predtým zrejme tie sroby na piestnici tlmiča doťahoval razovym utahovakom.
Ale
Tlmič má na vrchom uložení 21 matku. Vo vnútri v piestnici ako kontra je vnútorný 6"imbus. Po snahe povoliť tu 21tku matku, som ohol 6 imbus druhý som tam zalomil. Neskôr sa mi podarilo ho vybral a tu Matku 21 povoliť. Zhodil som tlmič a ďalší problém. Uloženie drží na 27mm matke kde sa inak ako s vydlicovym kľúčom nedostanem lebo neviem zohnať 27mm crvmo predĺžený orech. Jedine cez internet. Problém je ten že pri snahe povoliť tu Matku 27mm čo drží uloženie som piestnici kontroval tým vnútorným imbusom pretože keď som silnejšie potocil tak sa predávala piestnica s loziskom na strune. Lenže ten vnútorný imbus sa strhol už úplne.
Zváračky nemám aby som sa pokúsil tam čosi nabodovat. Napadlo ma keby objednám 27mm orech predĺžený a dám ho na razovym utahovak pomohlo by to? Taký poctivý orech stojí okolo 15 eur čo mi až tak nevadí len či to bude mať nejaky zmysel.
Skúšal som aj hasakom prichytiť piestnici pod prachovku tlmiča ale pretaca sa aj tak.
Razovy utahovak mám len či by to pomohlo či by sa ťa piestnica aj tak neprestácala. Neviem ako ten majster predomnou robil ale všetko nechal fest dotiahnuté.
Tu Matku som aj horakom nahrieval striekal wdckom olejom nechal deň pôsobiť a nič.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majcoo
hodnocení

Vždy sa to dá nejak. Prinajhoršom kúpiť nový tlmič.
Mal som podobný problém a razovka vždy pomohla.
Najlepšie ísť pomaly na tieto veci s ručným náradím. Aj keď piestnica má vnútorny imbus, pôsobením veľkej sily na jeho vnútorné hrany v podstate ten vnútrajšok ako keby otváras a staci že raz ten imbus preskočí a už je to.. Odporúčam si piestnicu čo najbližšie k uloženou chytiť blickami alebo hasakom a popritom prerušovane povoľovať maticu razovkou. Určite povolí.. za prvé opadá hrdza a za druhé výkonnejšia pištoľ a to je okolo600Nm a viac už dáva dosť pekne rany..
A za druhé nikdy nedotahovst tieto veci razovkou. Aj keď tak tak veľmi opatrne! Ten tlak ide cez ložisko!
peto221
hodnocení

Veľké dík
Práve som sa do toho pustil a skrutka povolila
Vďaka za radu ☺

mi
hodnocení

0x
Jestli jde o stary tlumič, na vyhoz, tak ho chyt hasakem pod prachovkou a pak povolis

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]