Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat motor do VW Golf Plus?

Od: josefsvejk odpovědí: 13 změna:
Uvažuji koupit ojetý VW Golf Plus. Jaký zvolit motor u tohoto vozu? Najezdím max.10 tisíc ročně.(1.2; 1.4; 1.6; TSI; MPI;) Díky za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

0x

V autech se moc nevyznám, ale předpokládám, že jsi nějak limitovaný i cenou.

Motorizaci bych tedy podřídil výhodné koupi. Poměr kvalita vozu / cena.

Za mne čím větší objem, tím lépe. Obzvlášť u ojetin.

k2

Podrizovat vyber motorizace vyhodne koupi nemusi byt stastne reseni. Obvzlaste ve chvili, kdy je duvodem nizsi ceny ("vyhodne koupe") prave problematicka povest dane motorizace.

Cim vetsi objem, tim lepe take u ojetin neplati. Opet je to o tom, ze ne vzdy plati, ze motor o nejvyssim objemu, je ten nejspolehlivejsi...

kami123

S tvou první větou absolutně souhlasím, proto jsem napsal, že v autech se moc nevyznám. Tudíž je lepší si ohledně špatných modelů nechat poradit od někoho zkušenějšího.

S druhou tvou větou nesouhlasím, pokoud budu mít na výber dva totožné vozy s rozdílným objemem, půjdu vždy do toho většího.

Ale je pravda, že při tak malém nájezdu může být menší objem výhodou. I tak si na svém tvrzení trvám.

k2

@kami123:Jenze ten motor vetsiho objemu nemusi byt vzdy zarukou dobre koupe, protoze to zrovna muze byt onen "problematicky" (nechci pouzit slovo spatny, protoze na kazdy se neco najde) motor.

Navic pomijim fakt, ze pokud jde o motorzaci vrcholnou pro dany model, tak ta nemusi byt servisne financne uplne "pratelska" pro "bezny pracujici lid".

kami123

Opět s tebou souhlasím - píšeš "nemusí..." a "nemusí...". Ale stále si trvám na svém.

josefsvejk
hodnocení

Nemám zatím žádnou zajímavou nabídku. Chtěl jsem jenom vědět na co se mám zaměřit a co shánět. Díky.

Šel bych do 1.6. 75 kW. Za mě, nejlepší motorizace. MPI

hodnocení

0x

Šéf měl Golfa VI a po třech letech se ho rychle zbavoval, když zjistil že VW neumí udělat rozvodový řetaz a rozpadá se jim u těch motorů. Takže si pořídil pro mě nepochopitelně Golfa Plus. Po roce výměna prasklé sedačky v záruce. Po třech letech přestalo fungovat jedno denní svícení a oprava ho vyšla na 30 tisíc (Výměna celého reflektoru). Teď už ho má 4. rokem a co vím tak motor zatím moc neřešil. Prý ale ty rozvody pořád nemají úplně košer.

Já osobně mám Golfa Varianta V a spolehlivě mě to vlastnictví odradilo už od všech spalováků.

max*
Jako jeden reflektor za 30 tisic?
A ted tu o Budulinkovi.
Zrovna jeden Golf VI Plus ladime do finale. Moc lepsich aut jsem v zivote nekoupil.
Bobika, az budes jezdit po republice a hledat ten spravny, se zastav, budu Ti prat s celeho srdce, pokud najdes lepsi.

jo.. reflektor s denním svícením za 30tis. v autorizovaném servise. Aneb VW zlodějina. I já jsem tam přestal jezdit, protože je to fest zlodějina. Lepší auto už nesháním. Mám ho jako tzv. druhé vozidlo. Co na tom že najezdí víc kilometrů za rok, jako to první :))

xenofob

max - my nemuzeme za to ze nemas na lepši auto...:-P

max*
Xenofob - jsem psal, co mam ted na prodej.
Nee cim jezdim. Haha.
Jinak mam Medvidka.

rehorlamr
hodnocení

0x

Dobrý den,

Auto jste si vybral dobře, je to jeden z nejspolehlivějších typů vůbec. Umisťuje se již roky vysoko v hodnocení spolehlivosti. Určitým paradoxem je že žádný z benzínových motorů nepatří úplně k nejspolehlivějším obecně. Zejména verze z posledních let výroby jsou ale již vychytané ( platí pro 1,2 a 1.4 tsi) V předchozích letech docházelo k různým svolávací akcím a modifikacím, je potřeba vědět přesně roky výroby a pečlivě hledat. V neposlední řadě záleží v jakém stavu konkrétní vůz a a motor bude. Takže pečlivé prověření je nutnost. 1.2 jezdí krásně a bude plně dostačovat. Do 1,6 bych nešel s autem se díky emisním normám které motor hodně omezily docela trápí, svezení s 1,2 je úplně jinde. Avšak toto uvádím jen velmi obecně. Neuvedl jste rozpočet a Golf plus byl dlouho vyráběný vůz, není tedy možné doporučit přesně žádnou motorizaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]