Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej Škoda 105S

Od: jen* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký motorový olej a nemrznoucí směs nejlépe do škody 105S rok 1979. Nyní tam mám nějaký 10w40, předchozí majitel nevěděl jaký přesně a nemrzka nějaký fridex. Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Shell 10W40 HX7 a nemrzku po pořádném proplachu vodou celé soustavy Fridex G48 (G11) + destilku.

Předpokládám, že je to veterán a tak nedoporučuji nějaký laciný mogul 15W40 nebo Fridex Stabil...co žere těsnění pod hlavou.

asd1

Neni ten Mogul dražší než HX7? *smich*

tu HX7 10W40 leju do Pandy a spokojenost.. Litr za stovku a je to dobrej olej..

Asi mu klesla poptávka, tak ho museli zdražit :-D. Neřeším.

Shell se mi osvědčil a když jsem měl Favorita a vyčistil jsem ventilové víko a vahadla, tak mi ten mogul slušně karbonoval vrch. Takže jsem ho už nepoužíval.

jen*
05.11.21 15:20
hodnocení

Díky

hodnocení

0x

Dobrý den.

105 jen měl jen chvíli, za mě to byl olej Special Mogul.. To auto byla fakt slabota. Myslím, že to byl M7AD. To samé jsem lil i do Š120.

Pavel

Já teda pamatuji že se ve velkém používal M6AD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]