Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit Octavii RS 2.0 TSI s nájezdem 150 tisíc km?

Od: prasek odpovědí: 12 změna:

Pěkný den,

Stojím před nákupem nového auta. Rozpočet 500 000 kč. Moc se líbí Octavie RS s benzínovým motorem 2.0 TSI 169 KW CHHA. Mám vyhlednutý jeden kousek v německu za cenu 470 000 včetně dovozu, papírů atd. Pořád ale váhám zda do toho jít, auto má najeto 154 000 tisíc kilometrů, což mi přijde prostě moc. Na stranu druhou auto je v maximální výbavě a majitel byl k autu prý velice pečlivý, je to modelový rok 2017.

Co si o tom myslíte? má do toho jít.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
"majitel byl k autu prý velice pečlivý"
Ano, to je velmi relevantní a důvěryhodná ifnromace, oni by určitě řekli, kdyby to huntoval a olej tam byl za tu dobu měněný jednou :-D
To auto jste viděl? Projel? Zkontroloval, nejlépe s technikem? Napíchl na diagnostiku, aby někdo znalý zkontroloval živá data a závady?
Na blind bych nekoupil ani auto za 50 tisíc, natož za půl mega.

xenofob
hodnocení

2x

Tu pečlivost si prověříš sám, stačí se podívat, kdy to bylo naposledy v servisu...já jezdím s Octavií každých 15 tis km...

vyhodil jsi 2 tisíce:-P

asd1
hodnocení

1x

Tohle vypadá na služebák a "prodat včas před velkým servisem než začne žrát olej" Připočti velký servis včetně rozvodů podvozkových dílů, náplní atd.

Jestli byla obsluha/ údržba pečlivá na dálku nepoznáš.. Musel bys mít v ruce faktury ze servisu co a kdy se dělalo a vidět detaily pečlivosti, např. zrcátka škráblý od utírání hadrem a podobný drobnosti který pečlivý člověk nedělá..

Za půl mega je dobrých ojetin hafo tak můžeš vybírat... Za mne teda pokud "sporťák" tak radši Focus RS nebo ST.. A radši bych si to sháněl sám přímo z D a viděl člověka kterej s tim jezdil... Naleštit a zamaskovat vady za 50k - na to překupníka nepotřebuju..

prasek
hodnocení

Zapomněl jsem zmínit že auto je našel přes Carvago, nechal udělat za dva tisíce audit což je kontrola jejich mechanikem přímo na místě, včetně následného reportu o stavu vozu a fotek vozu. Audit je k nahlédnutí zde níže pod inzerátem carvago.com/... Podle mě to vypadá velice dobře. Ale stejnak bych rád věděl názor zkušenějších.

Tak pokud je opravdu prověřené a Carvago na pravdivost údajů dává nějakou záruku, tak bych se toho asi až tak nebál. Ale stejně bych osobně nekoupil auto, které jsem sám neviděl.

prasek
04.11.21 11:33
hodnocení

hm.

prasek
hodnocení

Nechám to být. Budu hledat u nás.

asd1

U nás si nepolepšíš *smich* Tohle aspoň na 99% jezdilo po německých silnicích a servis byl podle plánu a jezdil s tim němčour kterej dostal chudší služebák (bohatší jezděj bavorákama a meďourama).. Tady to bude jezdit po Praze a okolních polňačkách a jezdit s tim bude hogo fogo Oktávista co dostal supr závodní auto.. = vytlučenej podvozek atd.

Akorát TSI 4 roky a 150 kkm - dá se čekat že motor klidně může být hyn. Půl mega za tohle mi přijde hodně přestřelený.. Furt je to normální Ovce f kombíku jen s výkonnějším motorem (kterej na běžnou jízdu ani nevyužiješ..). Kůže je mi spíš nepříjemná (lepí) a jediná výhoda je že jde dobře utřít rozlitý kafe...

asd1

Mmch. jak píše xenofob - poslední servis 07/2020, do ČR dovezeno květen 2021, teď máme podzim = nikdo to nechce..

Gumy Minerva - laciná čínská sr. takže další investice pneu zimní + letní příp celoročky (ovšem kočkopes na RS, to si dá jen lama..)

5 let starej ojetej nejspíš služebák (bílá barva), laciný díly (už jen ty pneu značí šetřílka), dá se čekat i laciný servis = lhůty jen aby nepadla záruka... A tohle za půl mega resp. + velký servis tipuju tak 50k aby to rozumně jezdilo.. A bez záruky když se něco podělá...

prasek
hodnocení

Kluci díky moc za vaše názory a připomínky. Ušetřili jste mě fůru pěněz a budoucích starostí :)

asd1

Aspoň vidíš na co je "prověření vozu" - ses dozvěděl akorát že to má škráblý ráfky a že auto doporučujou jako dobrý :D

Fakt si myslim že to byl levnější služebák a RS jen kvůli motoru aby to u nich po dálnici aspoň trochu jelo a nebylo za pomalíka.. Často se tam jede 90 za kysnou - 150 - 90 za kysnou - 150 atd. takže svižný zrychlení se hodí..

Holt počítej že 90% ojetin je namaskovanej šrot, včetně relativně nových drahých aut.. Sleduj drobný detaily který napoví víc než naleštění. Za mne radši individuální dovoz z D apod. než dát 50k že to někdo přitáhne a naleští.. Tam letadlem, zpět vozem, vyřídíš to za den příp. s výletem za dva a vyjde tě to na desítku.. = můžeš se pětkrát seknout aby to vyšlo dráž než bazar tady.. Když to spojíš s výletem tak se i někam podíváš.. Nebrat od arabů a turků, tam je stejnej o..b jako tu.. Rodilej němec nebo zavedenej německej prodejce klidně i značkovej..

tomaso
To že nebrat od Arabů ani Turků už dávno neplatí, naopak dneska si musíš dávat pozor na Němce a obchodovat s nimi je na palici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]