Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové platnicky

Od: janci odpovědí: 6 změna:
Ahoj
Existuje niečo na brzdové platničky ktoré majú na papuči pod strmenom trošku vôľu? Kúpil som nové brzdy predok aj zadok a pri brzdení to klepe.. niekedy menej niekedy viac. Väčšie platničky ako mám nepredávajú. Dakujem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Bývajú tam také akoby prítlačné pliešky,ale neviem, či to má to vplyv a či ich tam máte.

janci
hodnocení

Práveže nemám
mate59

A pri tých starých tam neboli?

janci
hodnocení

To som nepozeral ale zrejme už boli tak usadene aj na koľko už kotúče mali po krajoch hrany že tie platničky nepustilo sa nejak moc pohybovať. Tie to nerobili. Ale keď boli nové neviem
A pliesky nie neboli od vyroby

kavo
hodnocení

0x

Vždy tam musí byť vôľa, platnička sa tlakom brzdenia usadí v trmeni a spočíva na vopred definovanom povrchu, nikam inam nemôže ísť, po odbrzdení sa musí dať uvoľniť, ak by bola na fest, mohla by sa stále brúsiť

hodnocení

0x

Někdy brzdové desky drží pérka s drátu (Ford) nebo plíšky co by vložky (Nissan) nebo pérka na nose desek (Felicia).

Bez toho ty desky po odbrždění vibrují, jak mají vůli a vůli musí mít, ale zvonit ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]