Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám přívesný vozik za auto agados. Na něm byla 7 pin zasuvka, na autě mám 13 pin, než použivat redukci, tak jsem na voziku vyměnil zasuvku na 13 pin. Bude to na STK vadit? Děkuji
Tak si pořídí obrácenou redukci. Já v autě s 13 zásuvkou mám trvale redukci na 7 kolík a nic mne nepřekvapí.
Ivane, jasně, vždy se najde řešení, ale toto je teoretické. Majitel nechtěl redukci, tak má 13 pin. Přijede kámoš, a ten má 7 pin a nemá přechodku, proč by jí měl. Zase majitel má výhodu, že nemusí půjčovat vozík.
Trochu OT, popíši můj příběh. Měl jsem galaxy, tažné 13 pin, koupil jsem vozík, také 13 pin. Půjčil si ho soused, koupil redukci 7/13... O galaxy jsem přišel havárkou, koupil jsem jinou, měla tažné 7 pin, takže tu redukci jsem koupil také. Druhá galaxy šla pryč, koupil jsem octávku, 13 pin, takže pohoda. No a do měsíce můj vozík plný, tak jsem si půjčil sousedův,7 pin. Takže jsem koupil redukci 13/7.... Teď už jsem připraven na vše...
Ano, to je OK, ale tazatel nechce redukci.
Podobné zvažuji, různé přechodky, páč u karavanu bych potřeboval 13, ale synové mají na autě jen 7.
Milane, šlo by to udělat i ve stylu, jak to mají třeba tramvaje. Na karavan zásuvku 13pin a udělat kabel zástrčka 13 -> zástrčka 7 a kabel zástrčka 13 -> zástrčka 13. Kabely pak schovat do karavanu a dle potřeby použít ten nebo ten propoj.
Možná lepší řešení, nežli redukce. Některé jsou dlouhé a moc trčí a páčí zásuvky na autě.
Tento propojovací styl býval i na zemědělských vlečkách, kde se za traktor dali dát dvě a vlečky měli průchozí elektriku od předu do zadu (žádná nebyla jako koncová).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.