Nejste přihlášen/a.
Na našem autě VW Sharan 2.0 TDI BRT (nájezd 230 tis.km), se na dospleji objevilo varování v podobě žlutého obrázku filtru DPF s nápisem "Filtr na částice návod k obsluze". Toto se objeví vždy po nastarování motoru a pak po chvilce a při rozjezdu to zhasne. Rovněž se to objeví i při vypnutém motoru, kdy se iniciuje na vnitřní diagnostice auta "Stav vozidla". Auto se zdá, že jezdí normálně. Přitom filtr byl odborně firmou vyčistěn, dodán protokol o vyčistění s příslušnými údaji (byl původně diagnostikován jako zanešený), po vyčistění byl nastaven v servisu na diagnostice. Po nájezdu cca 50 km se objevil tento nápis a při nynější další diagnostice v servisu, byl výsledek takový, že filtr je prázdný a v pořádku a měl by být tedy OK. Jinak další kontrolky, které svítily při jeho původním zanešení (blikající kontrolka žhavení a žlutá kontrolka "motor") nyní nesvítí. Nevíte někdo o co by mohlo jít?
Zkus to projet alespon ctvrt hodiny neprerusovanou min 70km/h. Pokud mas manual, tak jed na 4. kvalt.
Ak bol filter poriadne vyčistený,tak pravdepodobnou príčinou je,že bola nesprávne zadaná hodnota do riadiacej jednotky. DPF po vyčistený nie je nikdy uplne čistý a tak ani jeho hodnoty sa pri zadavaní parametrov do riadiacej jednotky nerovnajú nule. Po vyčistení sa má dať údaj určitého % zanesenia, cca 5 % . Presné hodnoty by mal vedieť určiť ten kto to zadáva do riadiacej jednotky.
Jsem ti říkal, že jen vyhodíš peníze.
Co s tím? Celková kontrola motoru, kontrola čidel diferenčních tlaků, nový originální DPF.
Nebo to prodej a kup si benzíňák, když s dieselem neumíš jezdit.
Začnu od konce. Mé auto to není, je to "náhradní" auto mé dcery. Já benziňák mám a vždycky jsem měl. Tak nyní, "na statrá kolena" jsem se "musel" seznamovat s dýzláky. Ono, pokud se s nima jezdí pouze krátké jízdy, tak jsou, vzhkedem k těm všem vymyšlenostem na emise, na prd.
Jinak co se týká toho filtru, tak nyní, na poslední diagnostice, mi jej servisák zkontroloval a řekl, že filtr je prázdný. A i když jsem jej montoval, tak jsem kontroloval licnou komůrky na vstupní straně a byly všechny prázdné. Takže vlastní filtr to asi nebude. Tak to asi ještě jednou hodím na diagnostiku celého systému spalování, tam někde bude asi problém. Možná ta čidla diferenčních tlaků (jak píšeš), případně něco s EGR ventilem. Ten by na to mohl mít možná taky vliv. Průšvih je, že tu u nás, ve značkovém VW škoda servisu, mají na tu kompletní diagnostiku čekačku 1 - 2 měsíce. Tu pouhou lokální a nastavení, ohledně filtru, mi dělal od nich kluk "na černo". No a o cenách případných oprav se snad ani nemusím zmiňovat. Jejich "vycenění" původní opravy, s vadou toho ucpaného DPF-ka, bylo 50 tisíc. No a mně to zatím stálo cca 4 tisíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.