Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestříkání auta

Od: cestovatelka1 odpovědí: 17 změna:

Nevíte někdo prosím kolik může stát přelakování celé karoserie + zrcátka u vozu velikosti fabie? Dík.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eman
hodnocení

2x
Tak záleží jestli to bude dělat nějaká profilakovna - potom počítejte tak 40000 anebo lakovna Pepa a syn v garáži - tam se dostanete třeba na polovinu.

A i více než 40.000...

vlsta2*

přesně tak, cena bude podle kvality, mnoho desítek tis...... Napadá mě, co ho ho přelepit folií? to by mělo vyjít levněji, výběr jakékoliv barvy, mat, lesk, atd. Běžně se to dnes dělá, spíše u nových aut, třeba když chcete žlutou barvu na taxi a pak auto po pár letech prodat jako nové (bez folie) :)

bz*
hodnocení

1x

1. celá karoserie znamená i zevnitř v interiéru?

Potom musíte celé vozidlo odstrojit na holou karoserii.

2. Jak to má vypadat?

Bude Vám stačit polyuretanová barva, nebo barevná báze a na to budete chtít lak? Je libo perleť?

Takový polyuretan stojí 70,- Kč /dcl, zatím co dobrá značková barva 300-500,- Kč / dcl. Na plasty je třeba nastříkat základeem.

3. Jak kvalitní bude základ?

Kolik je na tom kitování a do jaké míry budete chctít nešetřit s stříkacím tmelem?

4. Kdo to bude dělat?

Profi lakovna, nebo "někdo" kdo to nachystá a pak to dá do boxu?

Znám lidi, kteří mají společný box a přípravu auta si najmou za 300,-Kč/díl. Nebo si ten box najmou. Znám lidi kteří, auta vozí na Slovensko a jiní třeba až do Lotyšska a místní loupežníky neživí.

Pokud si všechno nachystáte sami, kitování lavórů, několik vrstev šprickitu, + polyuretan a v garáži, vejdete se do desítky

Pokud ovšem budete trvat na špičkových autolacích a ve špičkové lakovně, řeknou si klině jen za střechu desítku.

hodnocení

0x

S pracemi jako odstrojení a příprava 50-60tkč

berger1

Započítal jste i to zrcátko?:-D

max*
Gumidku a puvodni cena vozidla byla 30.000? Potom jsi hodnotu vozidla
o 10.000 zvednul.

Tak kluci za ty Vaše nabídky bych to zvládl takto. Za kvalitu se platí. Ale náchápu, proč Fabii někdo chce lakovat...

a nebo za 60 000...

Dá se to odfláknout a oblepit a nebo pořádně odstrojit a nezaprasit kabeláže, světla, kliky, lišty, skla, atd...

Většina lakošů zasere kabelové svazky i s konektory a používá lepenku na zamaskování světel a lišt... To já neuznávám a od takových zdrhám pryč. ;)

A nebo to cáknout sprejema z hypermarketu...

max*
Gumidku, na jare jsem Sprintera prejel valeckem a jak jsem byl pochvalen i od profesionalniho lakyrnika, ktery ma ART studio a zivi se lakovanim. Barva teda byla namichana originalni cervena, vcelku dost draha, ale vyplatila se. Nemcouri nereknou ani slovo, kdyz me pak zastavi.

Jasně Maxi, já jsem jen chtěl nastínit, že cena lakování se odvíjí od použité barvy (bílá asi bude levnější než modrá hlubiná metalíza co je měňavá do zelené na slunci), dále podklad a jeho příprava a velikost lakovaných ploch, popř lakování zádveří a interiéru nebo jen exteriéru.

max*
Gumidku, vsak si rozumime. Se vzdy musim smat, kdyz potkam auto s kompletne oloupanou barvou na kapote nebo narazniku. To je mi vzdy zahadou, jak se jim to povedlo.
Jsem si teda dal i to praci, ze asi 4 vyrezla mista jsem nahradil nerez derovanym plechem, vyspravil skelnym platnem, prebrousil, zakytoval, srovnal a pak valeckoval.
Lakyrnici obcas davaji do tech mist jen noviny a kyt, to je pak mazec.

Už jsem viděl i tu plastikovou výstražnou cedulku "vypni v nebezpečí, nehas vodou" místo novin a na tom kit :-D

kare
@max Pár let zpět se mohla prodávat jen ekologická barva a lak, snad vodou ředitelné... Takové tempery na auto. *smich*
Pak jsou i auta co na to trpí z výroby.
Přestříkání auta
max*
Jj, to je urcite Fiat. Hehe.
Ta modra z nich leze jak snih ze strechy na jare. Ale meli jsme VW LT dodavku a za 2 roky totalni rez ne celem boku. Barva mela jen nekolik mikronu, vyrobce to musel prestrikat.

tomsilva
hodnocení

0x

Pokud to má být levné, jde to i doma válečkem, okolo světel a tak použít užší a dát si pozor na přetahování

krtek6
hodnocení

0x

dneska už tak kolem 50tis (jen z venku)...a to se nevyplatí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]