Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nabíječku do 1500kč

Od: koruna odpovědí: 14 změna:

Zdravím,
poradíte mi nabíječku na 12V akumulátory bez start stopu prosím?
Někdo mi říkal, že CTEK, ale prý je to předražené...
Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kvalitní kabely, krokosvorky a obal s dobře navrženou elektronikou s ochranama je předražené pro lidi, co si pro kačku nechají vrtat koleno, aby nabíječkou ze sovětského svazu odrovnali palubní elektriku nejnovější Audi.

jesup*
Chápu, rád bych koupil něco za 800 a nebo když už tak za nevím.. 1600 tu ctek 5.0? Koupil jsem totiž baterii 12v a má 12.5v tak ji chci před vložením do auta nabít. Je to správný postup? Dostal jsem totiž auto a vůbec nevím co a jak, omlouvám se.
Nevím na kolik dobít baterku
kami123

Doporučuji založit téma:

"Koupil jsem baterii 12V a má 12.5V, tak ji chci před vložením do auta nabít. Je to správný postup?"

případně i

"Dostal jsem auto a vůbec nevím co a jak."

kami123 druhej Zdenál2

jesup, ta Ctek nabíječka si to ohlídá sama. Připojíš ji jako mobil nebo notebook a nestaráš se. Konec nabíjení si sama určí a pak se přepne na udržovací. Klidně jí tam můžeš mít měsíc na udržovacím režimu. Sama si ten režim přepne, až se dobije baterka.

hodnocení

3x

takže vy si chcete koupit nabíječku aby jste nabil novou nabitou baterii? Dejte baterku do auta a jezděte.Jestli jezdíte pravidelně tak tu nabíječku nebudete ani potřebovat a jestli jo tak bude stačit z lidlu za 500kč

jezisek
hodnocení

2x

mně stačí a vyhovuje nabíječka z lidlu za pětikilo

kami123

Aby to nebyla ta nabíječka, která neumí nabít vymlácený akumulátor.

jezisek

co je podle tebe vymlácená? Do 0V? Takovou už nezachrání ani svěcená voda. Jednou se mi povedlo vybít baterku na nějakých 9V a tahle lidl nabíječka ji dobila a tahle baterka funguje pořád v autě. Jakou má teda nabíječka za třeba 2000 přínos? Pokud neumí třeba desulfataci nebo vyšší nabíjecí proud tak mi to je jedno. Připojím a nechám nabíjet a pak jen zpět do auta a za tu cenu.

kami123

Když před vymácením do 0V byly baterky ve slušném stavu, tak my šly zachránit i bez svěcené vody.

Důležitá je doba vybití, pokud zjistím, že jsem zapoměl vypnout včera světla, tak lze baterka většinou opět sprovoznit, Což automatickou baterkou 6/12 nelze, jak se tu zrovna řeší v jiném tématu.

kare
To z Lidlu není nabíječka, ale dobíječka...
Jdou s ní nabíjet i plně uzavřené akumulátory. Bohužel! Vše na jeden režim... A jedno napětí... Čili dnešní vápníkovou to nenabije ani omylem (potřebuje větší proud i napětí- víc než 14,6V)!
Reálně zázrak z Lidlu pan tazatel připojí na svůj akumulátor, který má 12,5V a za 10minut (dá 400mA a u 14voltu raději končí) nabíječka oznámí, plné nabití.
PS: Za ty peníze jde koupit v Číně mnohem lepší nabíječka. Jde až k 15Voltům při 5A. Má i desulfatovaní a to před každým nabíjením! Nebo i samostatně. (Upřesním, ta z Lidlu umí také desulfatovaní, ale jen u akumulátoru pod 11V tuším.)
Jakou nabíječku do 1500kč

xenofob
hodnocení

0x

Ctek za 1700...

jesup*
hodnocení

0x
Altik mi to asi nedobije, jezdim krátké trasy. Tak tu ctek
m.alza.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]