Nejste přihlášen/a.
Já myslím že nezařadil, jen se o to pokusil, protože jinak by se to auto hned rozjelo tak to chvíli "dřelo" přes zuby, ale pravděpodobně se nic zásadního nestalo. Možná jste si ubral trochu životnosti převodovky, ale to vůbec nemusí být podstatné.
Já v létě jezdil 14 dní kolegovým Karoqem s automatem, a jak jsem si na něj zvykl a sedl do svojí soukromé Fabie s manuálem, práskl jsem tam taky jedničku bez spojky převodovka to v pohodě přežila.
Jendo nemáš až tak pravdu-nevím jestli se to dostalo na veřejost, ale v minulosti měl jeden útvar mimořádnou událost -na cvičení 3m mrtví-zabili se v OT62 FUG.řidič udělal kokotinu a z kopce vykvaltoval a kdo byl na vojně, tak ví že Fugatka měla docela problémové brzdy..Pod kopcem již v asi 100km rychlosti vrazil do kammenné budovy co pod kopcem stála.při vyšetřování a expertize vraku fugatky se zjistilo , že řidič musel pár sekund před nárazem zařadit zpátečku! Jestli to je výjímka nevím, ale toto vím že se stalo.Po útvarech běžně chodily oběžníky o MU s fotografiemi a popisy nehody a opatřeními proti zabránění dalších takových nehod (to byla běžná praxe-i při nehodách s civilními OA vojáků v činné službě-tedy i s VZS ...) S tímto se ovšem až na výjímky většinou neseznamovali právě záklaďáci.
Právě občas jde i to nemožné-o tom jak vypadala špajzka se v oběžníku nic nepsalo-ale normálně uvažující člověk běžných znalostí dané problematiky ví, že to minimálně "obal" převodovky nevydržel. stejně jako u našehio útvaru se podařilo v MT zařadit dva kvalty naráz-vidlice i s ozubenými mkoly se proklubala ven na světlo!I když pro změnu zase v OT62 díky špatně seřízeným táhlům a KSÚ jsem s tímto 2x spadl z podvalu, apak autař a nekonec i ZVHI.A pak při cestě na Vílánec do deklarovaného místa jsem pak při pokusu zařadit 5°tam zůstala 4 a skočila i 5. naštěstí to celek vydržela a po sundaání deklu jsem kladivem pak vyřadil oba kvalty a na vzduch natočil motor a dojel do cíle ale jen na max 3°.Víc jsem se již bál .Paradoxně s ŘP na tehdejší skupinu A-M.
berger1 rakéééta jde tuším zařadit pouze z neutrálu. Tedy alespoň na Favoritech je zaskakovací zoubek, aby nešlo táhnout z 5ky hned R, ale přes neutrál to jde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.