Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrtvá baterie nebo nevhodná nabíječka?

Od: jakubz* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, ženě se u týden stojícího auta vybila rok stará baterie na nulu.
Zapojil jsem ji do nabíječky z Lidlu:
manualslib.com/...
U které se aktivoval mód standby.
Za 30 hodin se napětí z 1.71 voltu dostalo na +/-6.0 a dál už se to během dalsích 24 hodin nedostalo.
Při pokusu o zapnutí nabíjení nabíječka problikne, baterie se vybije na +/-5.9, přepne se do módu standby a proces se opakuje.
Má smysl baterii ještě nějakým jiným způsobem obživovat?
Co v autě(hyundai i30) timhle způsobem vyřídí baterii za týden?
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkusil bych někde půjčit 12V nabíječku, pokud se dostaneš na u 6 -ti článkové baterie na 10,5V tak by měla fungovat ta z lidlu.

Nabíjet pokud možno pomalu.

jakubz*
hodnocení

Tak jsem sehnal akorát
nabijecky-a-startovaci-bo/...
která se přepne do módu standby, pokud je v baterce pod 7,5v, takže také nespolupracuje, chýbí mi +/- 1v.

hodnocení

3x
Obávám se, že obojí. Baterka, která byla na takhle nízkém napětí už to bude mít pravděpodobně za sebou. A tahle chytrá nabíječka takhle podvybitou baterku neumí nabít, protože si při nejlepším bude myslet, že je to 6V baterie. Píšou, že pokud je detekováno napětí 3,7-7,3V, nelze zvolit 12V programy (jen 6V).
K tomu vybíjení - v autě je vše originální? Rádio, osvětlení... nějaký spotřebič v zásuvce zapalovače nebyl?
jakubz*
hodnocení

Nemilé, díky.
Vše je originální, v zapalovači byl fm-bluetooth audio přijímač. Který tam je už tak 4 měsíce.
+ se klidně mohlo stát, že žena při vystupování nebo otáčení za dcerkou stlačila stropní světlo (i když přísahá, že ne).
Stačí stlačit a už svítí, přes den to jde snadno přehlídnout.

kami123
hodnocení

0x

Zkus nastartovat nabijení na 12V startovacími kabely.

hodnocení

0x

Možná jste zapomněl na nabíječce přepnut na nabíjení 12V baterií.

Ale samozřejmě je možné, že je porouchaná ta nabíječka nebo že je tzv. sulfatovaná baterie, tedy že je ví jen malý zbytek kapacity.

jakubz*
hodnocení

Po chvíli googlovani se mi povedlo aktivovat přímí napájecí mód podržením tlačítka na 3s.
Během chvíle se nabíječka dostala >12v, klesla na 11,6v, teď jsem nabíječku přepl do regeneračního módu a za 4 hodiny uvidíme. Díky za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]