Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna motoru

Od: adam106 odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
Chystám se měnit motor za úplně stejný, ten starý už je jediné na generálku takže jsem zvolil levnější variantu koupit motor s dobrým nájezdem.
1 otázka: tento motor mi žral olej i když ten co budu kupovat má najeto o 90 000 méně jak mohu na motoru, který není v autě poznat že žere olej?
2 otázka: jak mám dále postupovat abych mohl jezdit musím na STK popř. Na úřad nebo jak to funguje? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

0x
Peugeot 106? Nafta, benzín?
Pokud benzín tak vyšroubovat svíčky (barva,karbon) a také se podívat se do sacích kanálů(olej).
106 žerou olej hlavně přes hlavu (gufera/dříky).
Není od věci změřit kompresi, jestli to nebere spodem/písty.
PS: pokud je dobrá komprese i na Vašem starém nechal bych udělat hlavu-dříky.
(Platí jen pro 106/saxo). Ano, špatná komprese může být způsobena i netěsností ventilů...
kami123
28.10.21 14:34

*palec*

106 žerou i nežerou olej-8V motory nežerou, 16V můžou mét větší spotřebu oleje. Povětšinou odejde těsnění pod hlavou v pravo vepředu, kde je bízkop sebe jak kanálek mazání, tak tak kanálek chlazení!

hodnocení

0x

Zdravím, 1 asi ne , nejsem automechanik. 2 nemusite nic motor je jako namontovaný nový dil.

adam106
hodnocení

Je to fabia 1 1.4 16v 74kw

jen*
hodnocení

0x
Pokud budou svíčky černé, tam žere olej.

xenofob
hodnocení

0x

Pokud jde o stejny typ motoru není coresit... Pokud má jiné označení typu je Fabia technický nezpusobila

kami123
hodnocení

0x

Pokud je v TP číslo motoru, tak je třeba udělat v registru výmaz, jinak to neprojde evidenčkou.

hodnocení

0x
Pokud si chceš auto nechat na vymenu motoru kašli a nech udělat go stavajiciho motoru
Počítam daš 25 litrú ale budeš vědet na čem si a mit jistotu že to bude v klidu jezdit
Takhle vemeš jinej motor nic o nem neviš zjistit jestli žere nebo nežere olej nemaš šanci musiš dat aspon novy rozvody termostat naka ta prace když to spočteš zjistíš že to taky neni vše zadarmo a navic nejistota
Ja bych do vyměny za jetej neznameho púvodu nešel
tyler
Ono ale najít schopného mechanika, co to udělá pořádně a nic u toho neo*ebe/nedoje*e, je možná asi stejný risk, jako koupit jinej motor.
Prolez kluby tnaćky tvęho vozu a nech si nąkýho mechanika doporućit
Ja vim o jednom na Plzeńsku dèlal mi go motoru mam to k nèmu 120km a kdyż si nevym sam rady tak nemam problęm ho navśtìvit

hodnocení

0x

Musíš dodržet i to, zda to byl AUB nebo BBZ. Odlišnost je v zapalování. Káble nebo moduly na svíčkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]