Dobrý den, Chystám se měnit motor za úplně stejný, ten starý už je jediné na generálku takže jsem zvolil levnější variantu koupit motor s dobrým nájezdem. 1 otázka: tento motor mi žral olej i když ten co budu kupovat má najeto o 90 000 méně jak mohu na motoru, který není v autě poznat že žere olej? 2 otázka: jak mám dále postupovat abych mohl jezdit musím na STK popř. Na úřad nebo jak to funguje? Díky
Peugeot 106? Nafta, benzín? Pokud benzín tak vyšroubovat svíčky (barva,karbon) a také se podívat se do sacích kanálů(olej). 106 žerou olej hlavně přes hlavu (gufera/dříky). Není od věci změřit kompresi, jestli to nebere spodem/písty. PS: pokud je dobrá komprese i na Vašem starém nechal bych udělat hlavu-dříky. (Platí jen pro 106/saxo). Ano, špatná komprese může být způsobena i netěsností ventilů...
106 žerou i nežerou olej-8V motory nežerou, 16V můžou mét větší spotřebu oleje. Povětšinou odejde těsnění pod hlavou v pravo vepředu, kde je bízkop sebe jak kanálek mazání, tak tak kanálek chlazení!
Pokud si chceš auto nechat na vymenu motoru kašli a nech udělat go stavajiciho motoru Počítam daš 25 litrú ale budeš vědet na čem si a mit jistotu že to bude v klidu jezdit Takhle vemeš jinej motor nic o nem neviš zjistit jestli žere nebo nežere olej nemaš šanci musiš dat aspon novy rozvody termostat naka ta prace když to spočteš zjistíš že to taky neni vše zadarmo a navic nejistota Ja bych do vyměny za jetej neznameho púvodu nešel
tyler
Ono ale najít schopného mechanika, co to udělá pořádně a nic u toho neo*ebe/nedoje*e, je možná asi stejný risk, jako koupit jinej motor.
Prolez kluby tnaćky tvęho vozu a nech si nąkýho mechanika doporućit Ja vim o jednom na Plzeńsku dèlal mi go motoru mam to k nèmu 120km a kdyż si nevym sam rady tak nemam problęm ho navśtìvit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.