Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 206 - zhasíná ihned po startu

Od: dd odpovědí: 7 změna:
Zdravím, mám problém s Peugeotem 206 1.1i 44kw rv. 2005. Ihned po nastartování ani ne po vteřině zhasne motor(zhasne bez možnosti udržet ho v otáčkách plynem). Někdy to zůstane běžet napotřetí a pak normálně běží, někdy musím třeba i desetkrát nastartovat aby motor zůstal běžet. Neměl jste někdo stejný problém? Čím by to mohlo být? Je to jak když chytne normálně, a pak hned přestane vstřikovat/zapalovat. Někde psali spínací skříňka, krokový motorek v klapce, nebo baterie,... Ale nevím, díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Imobilizér u Francouzů odstaví benzínové čerpadlo takže motor natočíš ale chcípne protože nedostane šťávu. Druhý pokus o start se by už ale v případě poruchy imo neměl podařit. Jestli jo, může jít o ucpaný palivový filtr případně poruchu vstřikovací rampy.
dd
hodnocení

Díky, to zní logicky s tím imo. Nevíte, jak bych poznal, že mám imobilizér? Žádná kontrolka imobilizéru na přístrojové desce není.
kami123

Také mi to voní špatnou dodávkou paliva.

jenda22

Filtr na benzín se neucpe. Je to jen sítko. Toto zhasínání motoru dělá imobilizér.

Z logiky věci by ucpaný filtr nikdy nedovolil spustit motor, protože to je vstřikování a pokud není tlak v liště, těžko by motor naskočil

hodnocení

0x
Chtělo by to diagnostiku.Bez ní můžeme hádat jako kartářka.Neni drahé to připojit na diagnostiku.Mel jsem P206 a problémy podobné.Diagnostika právě nehlásila NIC špatného..Tak jsem už ze zoufalství koupil použitou zapalovací lištu a Bingo! Bylo to tím! Známá měla na P206 úplně stejný problém..Taky to bylo nakonec tou lištou zapalování.Všude v servisech jen tápali a tipovali to na motor v háji.. kroužky,ventily..tlaky..

hodnocení

0x

Zhasne to protože nemá co hořet a nebo to není čím zapálit. ( jak říkával můj bývalý kolega ).

hodnocení

0x
Chcete radu? Mě radili, ať to dám do šrotu..Ale to asi slyšet nechcete..Pokud diagnostika nic neukáže,zkuste si půjčit nebo někde koupit tu ZAPALOVACÍ lištu.. Předpokládám, že svíčky máte oukey..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]