Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Fabia - blikající červená varovná kontrolka chladící kapaliny

Od: dd odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, řeším zapeklitou závadu na škodě fabii první generace s motorem 1.4 MPI 44kw z roku 2002. Nahodile se za jízdy, nebo i když je motor vypnutý (ale otočený klíček), rozbliká červená kontrolka chladící kapaliny (ikona s teploměrem), která je doprovázena zvukovým signálem (3x pípnutí). Chladící nádobka byla vyměněna za novou, ale závada se tím bohužel neodstranila. Překlemování konektoru k nádobce nemá vliv - závada se stále objevuje. Na odpojení konektoru závada nijak nereaguje. Jak reaguje vaše fabie na odpojení tohoto konektoru při nastartovaném motoru? Rozbliká se kontrolka? Diagnostika neukazuje žádnou závadu. Kabel k nádobce není hluchý nebo přerušený. Díky za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Bud problém s kabeláží v motoru pod baterií a filtrboxem nebo problém v budících

hodnocení

2x
A není to důsledek špatného těsnění pod hlavou? Po jeho výměně?
To by mu proklemovaný konektor fungoval dobře...

Nepomůže proklemování...odzkoušeno

asd1

Proklemování to pozná jako zkrat a chybu hlásí furt..

calekrudolf
hodnocení

1x

Při nastartování u Fábie MPI 1,4 r.výroby 2001 se rozsvítí na palubce červené světlo a svítí i při jízdě.Voda v chladící nádobce je mezi minimem a maximem.Co s tím?Děkuji za odpovědˇ.S pozdravem Calek.

1. demontuj nádobku expanzky a vymej několikrát benzínem

2. udělej proplach chladící soustavy vodou.

3. znovu vymej nádobku chladící kapaliny benzínem

4. udělej nový mix náplně chladící kapaliny G13 + destilky v poměru 1:2

Pozn.: Nevynechej nebo nepřeskakuj nějaký bod v postupu. Většinou časem odchází těsnění pod halvou. Na AZF dokonce byla vadná série těsnění. Pak jde olej do vody a funguje v expanzce jako izolant na ty měřící dráty vody a blbne to.

Možná budeš těsnění časem měnit i ty.

hodnocení

0x

V nádobce je čidlo hladiny. Na termostatu je čidlo teploty. A v tom bude asi problém.

dd
hodnocení

Díky, a nevíte z kterého čidla se bere informací ukazatel teploty na palubce? Teď totiž funguje správně. Čidlo teploty by mělo být i na chladiči kvůli sahaře.

Zajeďte kamkoliv na diagnostiku. 3 stovky a máte jasno.

rolf
hodnocení

0x
To samé mi dělalo vadné čidlo termostatu. Kontrolka a 3x pípnutí

hodnocení

0x

Svítilo mi to i při nízké hladině v chladiči. Někde mi to lehce učůrávalo, často jsem doléval. Jestli je to i váš případ nevím, podívejte se na hladinku, aby nebyla pod minimem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]