Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám několik otázek, 1) potřebuji poradit jak vypnout ve Fabii 2 zvukovou signalizaci, že se rychlost blíží limitu 130 km/h. Zhruba od 120km/h to začne cinkat a je to otravné.
2) Lze zapnout režim svícení v autě tak, že při otevření se rozsvítí interiérové světélko a následně po zavření dveří zase zhasne. Ačkoliv jsem zkoušel polohy u světla ve střeše nepřišel jsem na to, jak to udělat aby se to vypnulo.
3) Při testu ve vyšší rychlosti, zda auto nezahýbá některým směrem při puštění volantu, má auto tendenci se stáčet defacto ihned doprava. Čím to může být? Můžou to dělat i méně nafouklé pneu (pravá zadní)? Nebo je problém v něčem jiném/závažnějším. Pakliže ano, v čem?
Děkuji za tipy a rady.
Interiérové světlo ovládá jednotka BSG. Poloha stálého svícení, poloha vždy vypnuto a poloha na dveře jsou možnosti nastavení světla svým přepínačem.
Interiérové světlo ihned zhasne, pokud je otočen klíček v poloze 1.
...
Měřil jste tlak v pneu? Můžou to dělat i změknuté nebo utrhané silenbloky a pochopitelně rozhozená geometrie vozu.
Upozornění na rychlost se dá vypnout na kanále 17 instrumental cluster na bitu 6 v dlouhém kódování.
Díky za rady.
Zkusím, zda v poloze 1 to světlo při přepnutí doprava zhasne.
Ještě mám otázku ohledně elektrického nastavování zrcátek. Nevím zda je to vlastnost nebo chyba: Pravé zrcátko nelze nastavovat doleva/doprava (jde jen nahoru/dolů) Má jít také jako levé všemi směry?
Upozornění na rychlost - nevím co je to "kanál 17" předpokládám, nastavení diagnostikou? Udělám to prosím i nějak laicky?
Pravá zadní pneu byla podhuštěna, ale teoreticky to může být bohužel i něco horšího. Jak se ta geometrie vozu rozhodí? Doufám, že to půjde spravit.
kód barvy je v sevisní knížce na papírovém štítku s čárovým kódem, další by měl být v kufru v místě kde je rezerva...nalepen...jinak v palubní přihrádce by měl být návod k obsluze, doporučují přečíst
Zrcátka musí jít všemi směry. Asi odešel motorek za sklem. Jde vyměnit.
Diagnostikou, laicky asi ne.
Dále xenofob. Kód barvy je 4 místný. Třeba 9900 nebo 1L1L granit šedá příklad.
Co se týče stropního světla, tak musí fungovat zámek dveří a často u Fábií po létech nefunguje nebo jsou polámané dráty dveřní průchodky u pantu. Po zapnutí světel a vytažení klíčku musí pípat upozornění na zapnutá světla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.