Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake zimni pneu na Fabia 2

Od: fabian odpovědí: 11 změna:
Dobrej, prosim o radu jake koupit nejvhodnejsi zimni pneu na Skoda fabia 2. Nejak se nevyznam v tech rozmerech a vhodnosti. (Pripadne rozmer plechoveho disku)
Diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A ptáš se na co? Na značku nebo na rozměr? Povolené kombinace rozměru pneu a rozměru disku máš ve velkém techničáku - výřez z mého viz obrázek. Netuším, jestli se to s modelovým rokem případně motorizací trochu nemění.

Disky máš nebo budeš kupovat? Pokud máš, je označení rozměru disku přímo na něm - na plecháči obvykle vyražené zepředu, na hliníkovém odlité z vnitřní strany. Já takhle např. zjistil, že jsem 5 let jezdil na nepředpisových discích, koupených v oficiální distribuci spolu s autem.

Co se týká značky, momentálně je to nejen o referencích, ale i o dostupnosti. 2 dny zpět jsem sháněl Klebery a z 10 e-shopů měl celou sadu skladem jediný.

doplněno 23.10.21 08:45:

Když budeš číst pozorně, zjistíš, že těch typů zas tolik není. V podstatě vybíráš mezi 185/55 R15 a 185/65 R14. Do šířky 195 mm bych nešel - nedáš na to řetězy. Teda asi dáš, ale že se tam nevejdou, zjistíš až bude pozdě. Letňáky máš na čtrnáctkách discích nebo patnáctkách? Podle toho bych vzal zimní (stejné). Kdoví, co se bude dít (rezerva atd.)

Jake zimni pneu na Fabia 2

Pozor, správně mělo být: mezi 185/55 R15 a 185/60 R14

jm
hodnocení

0x
Info máte uvedené v TP na zadní straně. Jiné disky ani pneumatiky tam dát nesmíte.

fabian
hodnocení

No prave, tam je asi 6 typu. Ptam se na vhodny nebo optimalni rozmer.

fabian
hodnocení

Jde mi o rozmer pneumatik, budu kupovat prvne. Nemam ani plechove disky! Potrebuji doporucit sadu - vhodne rozmery. Fabia 2, 2008.
Tak sem dejte to co máte v techničáku. Ono to nemusí být u všech úplně stejné a liší se to i dle motorizace.

@mikihans: Samozřejmě lépe vycházet z konkrétního TP, ale r.v. 2008, 1,4 16V 63kW viz můj příspěvek. Akorát mám kombíka...

fabian
hodnocení

Data uvedena vTP
Jake zimni pneu na Fabia 2 #2
Jake zimni pneu na Fabia 2 #3

hodnocení

0x

větší než 14"bych na zimu nebral. Dobrou zkušenost mám se značkou Sava při typu Sava Eskimo S3+

Tady je kompletní sada obutých disků.

Pokud byste počítal objednávku pneu pneuboss.cz/... + pošta a disky pneuok.cz/... + pošta + cena za obutí + vyvážení - dostanete se asi na stejnou nebo vyšší částku než je v prvním odkazu za kompletní kolo.

proctoresite
hodnocení

0x

Proč to řešíte? Pokud tam už nějaké máte, tak kupte stejné. Pokud nemáte, tak kupujete i s hliníkovýma kolama, v tom případě se obrattě na škoa eshop set kompletních zimních kol.

bz*
hodnocení

0x

Dobrý den,

určitě bych koupil na zimu ty 185/60 r14. Disky bych si koupil plechové, protože se může stát, že nějaký v zimě rozbijete.

My si nechali na autě přes zimu disky lité, paní prolítla díru a jeden disk i s pneu je zničený . Tím je celá sestava 4 disků odstavená.

Navíc si kupte značkové pneumatiky, ne čínské.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]