Nejste přihlášen/a.
Požádejte slušně o vrácení peněz.
Chtějte pak po ní písemné vyjádření s tím, že to použijete u soudu.
Naznačte jim, ať čekají časté návštěvy čoi.
Všechny rozhovory si nahrávejte.
Nemusíte s tlf v kapse-jste oprávněn spíše kamarádka si rozhovor jako přímý účastník jednání zaznamenat-toto nemá právo kdokoliv zakázat! Tajně s mobilem nebo diktafonem v kapse by nebylo to pravé ořechové a asi by to nesplňovalo stanovené podmínky!
Ano nic nepodepisovat.
Buď dokončit autoškolu. Nebo vrátit peníze komplet.
Radši bych u nich ale autoškolu nedokončoval, mohlo by to skončit bez řidičáku.
Radši bych jim nechal nějaké peníze za prodělané jízdy a šel jinam. Ty jízdy-peníze navíc nejsou špatná investice.
Pokud bude vědět , že je nahrávaná, tak bude logicky mluvit jinak.
Jen tak mimo-Vy platíte za poloviční službu plnou cenu? To snad nemyslíte vážně! Jestli jste to nepochipil tak daní AQŠ nechce vrátit peníze ne NEVYUŽITOU službu!
Zmizik,
tobě příjde normální vypovědět na základě omluvené absence celou výuku a nechat si zaplacené peníze? Pro mne je to krádež.
Pokud došlo k prostojům, tak jejich nezaplacení tu nikdo v případě pokračování služby nezpochybňuje.
Zeptám se. Proč chodí Vaše přítelkyně do autoškoly, když je stále nemocná nebo proč si domlouváte jízdy na termíny s doktory?
Pokud je autoškola malá a lektorka přistavuje auto, kam Vaše přítelkyně nedochází, tak se jim ani nedivým. Ono to docela stojí prachy a čas!
To jen tak na okraj...
...
Pokutu žádnou neplaťte. To je spíš na nahlášení, protože autoškola není oprávněna něco takového požadovat po žácích. Maximálně vyhodit z kurzu a to je vše.
Osobně jsem sám využil jednání jak radí kami v zaměstnání a vyšlo to. Ale v autoškole? To snad ani nestojí za námahu.
Kolik bylo zaplaceno v autoškole za kurz? Ve které fázi kurz probíhá?
Kolego-když Vás v noci odveze sanita do nemocnice, tak asi další den na jízdy nebudete moci a taky nelze vždy ovlivnit onemocnění!
Když se to stane jednou, tak to beru a papír z urgentu snad nejde sfalšovat.
Bránil bych se proti autoškole stejně jako tazatel, ale zvažoval bych výuku nedělat, pokud bych nebyl zdráv.
jízdy mohou být domluvené už s předstihem.
Na druhou stranu bych chápal naštvanou majitelku, pokud se dotyčná mohla ale zapomněla omluvit předem.Pak bych si ztracené jízdy holt musel připlatit. Věřím, že provozovatelé autoškol to lehké také nemají.
Ono záleží na obou stranách. Žáci versus autoškola.
Sám jsem si prošel velkou autoškolou, kdy to byla rodinná firma. Otec Majitel, synové lektoři a ruku v ruce s komisaři. Nebyl problém, aby se domluvili mezi sebou a na slabinách vypíchnuli žákovi chyby za které ho bezproblému vyhodili. Při zkouškách sešlápnout spojku, aby žákovi u zkoušek auto couvlo při vjezdu do křižovatky a dokaž to s náklaďákem, když tam sedí lektor s domluveným komisařem, že jsi to neudělal ty.
Téhle prasárny jsem byl svědkem, ale raději jsem byl ticho, abych i já neměl důvod neprolézt a nedostat papíry. Normálně je to dojení na opakované jízdy, aby jsi byl nucen si je připlatit a lektor a autoškola viděli, že máš zájem nebo že jim dáváš další sponzoring.
Takže jsou vychc.né autoškoly, kde se dojí a jsou nevychovaní žáci, kteří chodí do autoškoly pomalu jak do normální školy a mají na háku...
Takže nejde úplně posoudit, kde je pravda a kdo je v právu.
Jak napsal kami. Ty hodiny jízd se hodí aodešel bych do jiné autoškoly, kde budou rádi, že přítelkyně nebude mít problém zvládat ovládání vozu a bude dobrá. Autoškolu bych rozhodně nedokončil (tu starou s problémy s majitelkou) a žádnou pokutu neplatil, protože na to nemají žádnou páku.
nevím, o jaké smluvní pokutě píšete, předpokládám že vstup do autoškoly nebyl na základě ústní dohody ale na písemnou přihlášku, jejíž součástí jsou nějaké podmínky...tak se podívejte k čemu se přitelkyně písemně zavázala...pokud se předem písemně zavázala k placení nějakých smluvních pokut z důvodu opakovené neomluvené neúčasti na hodinách, měla by svůj závazek dodržet...bůhví jak to bylo, navíc přítelkyně to řeší zprostředkovaně tam, kde se to nevyřeší...
kdybych měl autoškolu tak bych si představoval omluvenou neúčast tak, že ten kdo je nemocný a ví že je nemocný mi alespoň zavolá...to je slušné jednání...kdyby si někdo opakovaně domloval hodiny na které by opakovaně nechodil, nechal by mne opakovaně přistavovat auto, asi by mi to vadilo...podnikání není charita
Autoškola je dobrovolná, to není povinná školní docházka, která se podobným zpoůsobem ojebává
Chápu připlacení té hodiny, to by asi bylo možné podle předem daných podmínek, i když je absence "omluvená", není důvod, aby ztrátu nesla autoškola.
Ale jaký vyhazov? O čem to mluvíte? Snad se sjedná další hodina a jede se dál, ne? Nerozumím.
Na co neschopenku? Prostě se mi to teď nehodí, ozvu se. Celková doba je asi 18 měsíců a jde prodloužit. To by měl zvládnout každý. Pořád nechápu, v čem je problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.