Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barum Polaris 3 vs Barum Polaris 5 vs?

Od: pepa03 odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

mám na druhém autě Škoda sjeté zimní pneu R13 Barum Polaris 3 (8let staré), které v zimě nic moc, celkem slabota, a váhám co koupit jestli Polaris 5, proto se ptám je větší rozdíl Polaris 3 a Barum Polaris 5, nebo raději vzít něco jiného Sava, Debica, Matador, protektor nechci. díky za odpvoěd

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Rozdíl ve vzorku nevidím 3-5. Budou to stejné shity. Já na nich 2x uklouzl a už nikdy mi nesmí na auta. Hodně lidí je kupuje z přesvědčení, že jsou to naše výrobky, ale je to made in Romania.

Doporučuji Continental nebo Hankook. S těmi jsem už 3 roky spokojený a drží na vodě.

gazda*

Barum na vodě hodně klouže. Jednou jsem se sklouzl v zatáčce do protisměru. Naštěstí nic nejelo. Ale je to služební auto, takže to asi nevyřeším *sok* Teď už si dávám na mokru pozor.

krtek6

a teď mi prosím ještě vysvětli jakej je rozdíl mezi Barum a Continental?*smich* obě se vyrábí v Otrokovicích a jezdí to ze stejné linky

Asi jako v mém bývalém zaměstnání mezi ředitelem firmy a uklizečkou.

Oba docházeli do stejné firmy denně. Rozdíl v chování a inteligenci byl zcela rozdílný. *smich*

...

Autobaterie Bosch jsem reklamoval za celou dobu do teď 1x.

Baterky Varta Silver 3x a Blue 5x (od té doby je nechci a ani nemontuji - jen Exide, Banner a další renomované).

smode*

Přesně tak. Jenom slyším polaris a vstávají mi hrůzou vlasy na hlavě. Měl jsem u jednoho z málo ježděných vozů asi 8 let staré polarisy, po prvním uklouznutí jsem tam dal nové. Jaké bylo moje překvapení když ty nové klouzaly snad úplně stejně jako ty staré! *ee* Už nikdy!

hodnocení

3x

Barum určitě nebrat. Mají vyšší hlučnost a na sněhu nebo vodě špatně drží

Osobně jsem velmi spokojen s Dunlop Winter sport 5. Výborná přilnavost za sucha, vody i sněhu. Musel bych jet opravdu jako prase abych šel do smyku. Podržely mne i tehdy když v noci sněžilo, na zemi už několik centimetrů sněhu, při rychlosti zhruba 70km/h, kužel reflektorů osvítil padlý strom na cestě. Rychlá myška a vyhnul jsem se ani nevím jak. Auto ale nešlo do smyku a to je důležité.

bz*
hodnocení

1x

Sava = moje zkušenost byla, že se to píchlo na každém ostrém kamínku. (Sava S3)

Matador = to je dobrý do hlubokého sněhu.

Něšetřete kupte Michelin nebo Continental, Michelin Alpin máme v 195/65/15 palců a Letní Continental léto nevím. Rozhodně se toi vyplatilo

asd1

Savy jsou z měkký směsi, rychle se ojíždí, na mokru slabší, ale na sněhu a ledu jedny z nejlepších vůbec... Kdo jezdí málo a potkává i námrazy tak jdou doporučit..

Píchnutí jsem měl problém spíš s Barumkou - to snad ani nebylo z gumy, po dvou letech popraskaly a ucházely snad na 10 místech najednou.. Rumunská Polaris 2.. Na sněhu brusle a na mokru taky (zlatá Sava ta je proti tomu lepidlo ;)

re4zon
Sava eskimo mame na aute temer nejezdiciho rodinnneho prislusnika uz asi 7 let a na rozdil od prisernych barumek na ne nemuzu rictl kriveho slova. Jo, jsou mekci, na mokru to neni zazrak, ale pri normalni jizde jsou ok, rozhodne lepsi, nez kolik staly. Zato barumky mi nesmi do baraku, hlucne jak prase, na mokru naprosta tragedie, vydrz taky nic moc. Na svem aute stridam contiky, micheliny a je to jeste jinde. I nokiany celkem jdou, ale po par letech mi ted zacly puchret, rychleji nez jine gumy.
asd1

Nokian přesunul výrobu do Ruska a od tý doby šla kvalita do pryč...

asd1
hodnocení

1x

Něco jiného. Mmch. v Rumunsku vyrábí i Continental (viděl jsem TS860 Rumunskou) :D

Z levných Fulda, Sava, Debica.. I když 13 drahý moc nebudou a dá se utáhnout i prémiovka..

pepa03
hodnocení

Chtěl bych něco levnější, líbí se mi i ta Matador mp 93 nordicca

mate59
hodnocení

0x

Jezdím na Polariskách 5 a dříve na trojkách a rozdíl žádný nepociťuji.Já jsem s nima spokojen,Barumy na zimu používám snad víc než15 let.Je pravda, že nedivočím a u nás bývá sníh jen zřídkakdy.

Já taky ne, ale zadupni brzdu, když ti 50m skočí srna a jedeš 50 v 1:00 ráno... Pak to odnese jen blinkr, nárazník,... ale odnese. Na jiných pneu by to bylo OK a nepojedu v noci 30km/h...

mate59

Když by mi skočila náhle srna,tak ke střetu dojde tak či tak a stejně neubrzdím.

asd1

On je docela rozdíl když nedobrzdíš o 5 metrů nebo o 30 :D

Šetřit na gumách neni moc chytrý. Můžeš jezdit opatrně bezpečně, al ejak se něco semele tak brzdit a manévrovat potřebuješ a dobrý gumy jsou u toho velká výhoda, obzvlášť pokud furt jezdíš opatrně a nemáš v ruce jak se auto v krizovce chová...

To je asi takový rozdíl jako mezi seznámením a znásilněním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]