Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám na druhém autě Škoda sjeté zimní pneu R13 Barum Polaris 3 (8let staré), které v zimě nic moc, celkem slabota, a váhám co koupit jestli Polaris 5, proto se ptám je větší rozdíl Polaris 3 a Barum Polaris 5, nebo raději vzít něco jiného Sava, Debica, Matador, protektor nechci. díky za odpvoěd
Rozdíl ve vzorku nevidím 3-5. Budou to stejné shity. Já na nich 2x uklouzl a už nikdy mi nesmí na auta. Hodně lidí je kupuje z přesvědčení, že jsou to naše výrobky, ale je to made in Romania.
Doporučuji Continental nebo Hankook. S těmi jsem už 3 roky spokojený a drží na vodě.
Barum na vodě hodně klouže. Jednou jsem se sklouzl v zatáčce do protisměru. Naštěstí nic nejelo. Ale je to služební auto, takže to asi nevyřeším Teď už si dávám na mokru pozor.
a teď mi prosím ještě vysvětli jakej je rozdíl mezi Barum a Continental? obě se vyrábí v Otrokovicích a jezdí to ze stejné linky
Asi jako v mém bývalém zaměstnání mezi ředitelem firmy a uklizečkou.
Oba docházeli do stejné firmy denně. Rozdíl v chování a inteligenci byl zcela rozdílný.
...
Autobaterie Bosch jsem reklamoval za celou dobu do teď 1x.
Baterky Varta Silver 3x a Blue 5x (od té doby je nechci a ani nemontuji - jen Exide, Banner a další renomované).
Barum určitě nebrat. Mají vyšší hlučnost a na sněhu nebo vodě špatně drží
Osobně jsem velmi spokojen s Dunlop Winter sport 5. Výborná přilnavost za sucha, vody i sněhu. Musel bych jet opravdu jako prase abych šel do smyku. Podržely mne i tehdy když v noci sněžilo, na zemi už několik centimetrů sněhu, při rychlosti zhruba 70km/h, kužel reflektorů osvítil padlý strom na cestě. Rychlá myška a vyhnul jsem se ani nevím jak. Auto ale nešlo do smyku a to je důležité.
Sava = moje zkušenost byla, že se to píchlo na každém ostrém kamínku. (Sava S3)
Matador = to je dobrý do hlubokého sněhu.
Něšetřete kupte Michelin nebo Continental, Michelin Alpin máme v 195/65/15 palců a Letní Continental léto nevím. Rozhodně se toi vyplatilo
Savy jsou z měkký směsi, rychle se ojíždí, na mokru slabší, ale na sněhu a ledu jedny z nejlepších vůbec... Kdo jezdí málo a potkává i námrazy tak jdou doporučit..
Píchnutí jsem měl problém spíš s Barumkou - to snad ani nebylo z gumy, po dvou letech popraskaly a ucházely snad na 10 místech najednou.. Rumunská Polaris 2.. Na sněhu brusle a na mokru taky (zlatá Sava ta je proti tomu lepidlo
Jezdím na Polariskách 5 a dříve na trojkách a rozdíl žádný nepociťuji.Já jsem s nima spokojen,Barumy na zimu používám snad víc než15 let.Je pravda, že nedivočím a u nás bývá sníh jen zřídkakdy.
Já taky ne, ale zadupni brzdu, když ti 50m skočí srna a jedeš 50 v 1:00 ráno... Pak to odnese jen blinkr, nárazník,... ale odnese. Na jiných pneu by to bylo OK a nepojedu v noci 30km/h...
On je docela rozdíl když nedobrzdíš o 5 metrů nebo o 30 :D
Šetřit na gumách neni moc chytrý. Můžeš jezdit opatrně bezpečně, al ejak se něco semele tak brzdit a manévrovat potřebuješ a dobrý gumy jsou u toho velká výhoda, obzvlášť pokud furt jezdíš opatrně a nemáš v ruce jak se auto v krizovce chová...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.