Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola, vzpěra 5. dveří

Od: arekes odpovědí: 15 změna:
Ahoj, mám dotaz, potřebuji udělat evidenční kontrolu na autě,ale mám rozbitý jeden zadní vzpěrač u pátých dveří ( už tam není) projde mi to evidenční kontrolou nebo ne? Čekám na originál a přijde až za pár dní, potřebuji udělat co nejdříve.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, projde.

hodnocení

1x
Na evidenční kontrole se nekontroluje technický stav vozidla, takže projde.
lumir077

A proč leze už několik let technik při evienčce pod auto? a to mám zkušenost z několika STKáček .

Odpovím, hledají chybu i při evidenčce aby odebrali STK a vydělali na novém STK

Na podvozku je mnohdy vidět, zda je auto posvařované ze dvou. Což je na evidenčce zásadní problém.

TK můžeš dělat i na jiné a EK taky jinde.

@lumir077: kontroluje rozměr disků.

lukasz
Na Evidenční kontrole se kontroluje, že faktický (skutečný) stav auta je přesně takový, jaký je zapsán v TP.
Ze zkušeností vím, že technik se pod autem kouká, zda má/nemá tažné zařízení, abs, 4x4 atd.
Pri nesrovnalosti dá technik evidenční kontrolu jako nevyhovující, rozhodně se nestane to, že by zrušil platnost STK :)

arekes
hodnocení

A technickou projde?
tregedo*
Dobrý den, opět záleží jak kde. Mně to neprošlo.
krtek6

docela by mě zajímalo co má vzpěrač 5. dveří společného s bezpečností na silnici nebo posádky...

kami123

Jednou mi zadní dveře udělali bouli, byl jsem řidič.

Je bezpečné aby se posádka nebo řidič nahýbala pod kufr kde je jen jedna vzpěra?
pitrer
hodnocení

No není, ale není nebezpečné provozu

Pokud vrata nespadnou na hlavu technikovi, pokud Vás naTK neposlala PČR a pokud nemáte jiné závady, pak auto projde!

pitrer jízda bez zadního bočního skla taky není nebezpečná při provozu? Fakt? To tak uvažujete i třeba, když má na kamionu disk kola 12 matek a jedna schází?

hodnocení

0x

Musí projít, na evidenci se kontrolují štítky, barva, vin, kola a zda auto není kradené. Běžně se na evidenci vozí i nepojízdná nabouraná auta na podvalu pokud někdo prodává bouračku na opravu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]