Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit Škodu Octavii II?

Od: pepa224 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den vážení. Mam doma manželku která má zdravotní problémy. Její auto je Škoda Octavia II, rv 2005 kombi. Potřebovali bychom poradit jak by bylo možné zvednout podvozek, nebo i samotné sedadlo, kvůli výšce při nástupovani a vystupování řidiče z auta. Samozřejmě aby auto i s drobnou úpravou mohlo projít Stk. Důvodem jsou potíže se zády a výška to ovlivní. Autko měnit nechce,protože ho má ráda, nasypalo se dost peněz do oprav,tak at se to vrátí, a není zrezlé. Tuningáři by mohli vědět. Moc děkuji za dobré tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Legální zvýšení - možná byl paket pro špatné cesty. Ale to je tak o 2 cm což ti nepomůže.. Za mne vyměnit auto, prachy do oprav se nevrátí nikdy a další opravy můžou být za rohem...

Mmch. spousta aut je pohodlnějších než O2. Vyšší bývaj "dodávky" a mpv. Do města je výborná Panda - tam se sedí vysoko jako na židli, pro starší lidi je řešená výborně.. Ford C-max - pokud se v něm sveze tak po Oktávce tesknit nebude.. Pohodlný jsou Citróni s hydrem apod.

hodnocení

2x

Pokud jsou tlumiče a pera původní, tak jejich pouhá výměna zvedne auto o pár cm.

Mě na Felicii pružiny z Vanpluse Formana zvedli zadek o 4cm. Je to prd, ale jsou tam. Projedu víc.

...

Paket na špatné cesty zvedne si ymslím taky ty 4cm. Stejně tak větší kola, ale větší kola s nízkým profilem na záda nebudou na našich silnicích žádný med. Každá díra bude cítit.

A řešil bych i RS sedačky, které mají výborné boční vedení.

V zadu je haldex? Je to 4x4? Zadek má nezávislou nápravu s rameny?

doplněno 20.10.21 17:49:

Řešením mohou být i měchy

pruziny.info/...

doplněno 20.10.21 17:50:

reviloshop.cz/...

pepa224
hodnocení

Vzda není Haldex, není to 4x4

hodnocení

2x

Neoficiálně, mimo záznam - před pár lety jsem zvedal feldu pick up. Podložky, největší ráfky které šly, co nejvyšší gumy, zimní a protektory. Rozdíl byl obrovský, na STK jsem to ovšem musel vyházet. Teď jsem zvedal octávku, jen podložky. Investice osm stovek a dvě hodiny práce, na STK to opět bude muset ven. Je zvedlá o tři cm, to už je na hranici, ale je to znát...

hodnocení

0x

Pokud nemáte výškově stavitelné sedadlo řidiče tak vyměnit za verzi stavitelnou. Nic jiného se sedadlem udělat nejde protože pak nejde vystoupit kvůli omezené výšce rámu dveří. Už při nejvyší poloze sedadla se průměrně vysoký člověk bouchne do hlavy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]