Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod vozidla po rozvodu

Od: nina odpovědí: 15 změna:
Zdravím, platí se prosím, poplatek 800.- Kč i při přepisu auta po rozvodu? S bývalým manželem jsme se majetkové vypořádali zvlášť dokumentem s ověřenými podpisy před rozvodem, který ale začal platit dnem rozvodu, tedy chápu, že bylo i majetkové vyrovnání zpečetěno soudem. Při přepisu se úředníci dohadovali, zda platit či ne,,, nakonec jsem musela zaplatit.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

4x

K rozvodu je dobré vzít si normálního advokáta, který své práci rozumí...který soudu spolu s návrhem na rozuvod předloží tuto vzájemnou dohodu na rozdělení majetku...pokud bylo manželství rozvedeno ( zánik manželství se doloží pravomocnmým rozsudkem soudu ) a pokud je v rozsudku alespoň zmíňka nebo odkaz na uvedené písemné vypořádání majetku uvedenopui písemnou dohodou, lze na jiných úřadech promíjet poplatky které jinak zákon ukládá...včetně případného emisního poplatku za převod vozidla / dříve ekologický polatek) ...

sorry jako, stačí si tu legislativu přečíst a nebudete míst jasno v ničem...úřednice registru vozidel není ze zákona věcně příslušná posuzovat nějaké smlouvy o vzájemném vyrovnání nebo rozdělení...od toho je soud...

Já být soudcem, tak to do toho svého výtvoru napíšu...

bz*

co já už se takto nahádal ...

Soud po 20 letech soud vydá rozsudek pro zaplacení 800,-Kč paní, co zaplatila převod za auto neoprávněně. Hurá - vítězství. Nedej bože, aby ji soud nepřiřknul náklady řízení, že ...

xenofob

se soudcem co bere 150 tis měsíčne a nedělá svojí práci dobře se nikdo nehádá...jeho neschopnost a nezájem odnese babka u přepážky, co bere 19 čistého..na tu si každý dovolí:-P

nina
hodnocení

Konečně někdo, kdo říká to co já,,,děkuji,,,,přesně tak to bylo,,,moje právnička je chytrá,,,spolu s návrhem na rozvod byla předložena dohoda o vypořádaní spol. majetku a v rozsudku je zmíňka o teto dohodě a její platnosti ode dne rozvodu. Jenomže síla úředníků na dopravním je VELIKÁ a nedají vám to auto bez kolku za 800,,, a teď se dohadujte,,,, fronta za vámi,,,,a už nemám kdy se zas dostat na úřad, protože pracuji,,, ,,,,,,,a určitě bych se teď nesla soudit o poplatek,,, jen by měli být všechny situace úředníkům poradně vysvětlené,,, asi se moc často nestane, ze se dva umí domluvit při rozvodu,,,končím a dekuji

bz*
hodnocení

3x

Podle mě úředníci měli pravdu ...

Od poplatku jsou osvobozeny zápisy do registru vozidel prováděné na základě rozhodnutí soudu o dědickém řízení nebo rozhodnutí soudu o zániku společného jmění manželů.

Uvádíte sama, vy jste se o VYPOŘÁDÁNÍ dohodli a stvrdili před rozvodem, nebylo to ovšem rozhodnutí soudu.

hodnocení

0x
Co vim tak jakmile se mění majitel vozu tak se musí na evidenci a přepis a ten se platí

hodnocení

0x

Správní poplatek se snad paltí VŽDY, jen může být osvobození v případném placení ekopoplatku .V některých kategoriíích převodu se neplatí např dědictví ...

bz*

NEMÁTE v tomto případě PRAVDU

a pokud soud rozdělí SJM. Ta paní není vedle, jen si to rozdělili sami. Není to rozsudek

Pokud odpovídáte na můj příspěvek, pak mi prosím napište jkde píšii o soudu a SJM! Jinak je pak celá Vaše odpověď nesmyslná!

bz*

A toto je poslední rada zdarma.

Příloha k zákonu ČNR č. 368/1992 Sb.

Položka 25:

Osvobození:
1. Od poplatku podle této položky jsou osvobozeny osoby těžce zdravotně postižené - držitelé průkazu ZTP nebo ZTP-P.2. Od poplatku podle této položky jsou osvobozeny zápisy držitele provedené v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo rozhodnutí soudu o zániku bezpodílového spoluvlastnictví manželů.

Docela by mne tedy zajímalo jak je tedy možné, že v případu dědictví tedy dědici MUSELI spr . poplatek 800kč za zápis změny platit?Znám vícero osob co to takto měli! A v případu ekopoplatku se zase mýlítenejen ZTP a ZTP-P ale také třeba převod v rámci dědictví je osvobozen!

nina
hodnocení

Děkuji moc za tu poslední radu zdarma

nina
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Shrnutí,,, kdybychom se jako manžele neuměli domluvit na majetku, měl by soud více práce a zapsal by do rozsudku, co komu patří,,,a to by se přepis neplatí,,,, ale ze jsme se domluvili, zapsal jenom, že tato naše dohoda o rozdělení SJM platí ode dne rozvodu (co je za mně taky rozhodnutí soudu)… a to už platíme přepis,,,, trochu zcestné, ne?,,,, člověk si v našem právnickém systému vyrobí poplatky sám raz dva. Beru na vědomi, je to prkotina v životě, jen mne to trosku překvapilo. Krásný den všem.
xenofob

Sorry jako, pokud se písemně dohodnete na rozdělení společného jmění manželů, nemusíte se nutně rozvádět...

pokud se dohodnete na dělení majetku v souvislosti se zánikem manželství, domnívám se že je logické, že dohoda platí od zániku manželství...tedy od nabytí právní moci rozsudku...

A pokud je v rom rozsudku uveden srozumitelný odkaz na tu písemnou dohodu o dělení majetku, k osvobození od poplatků to dle mého názoru stačí...:-P

nestačilo by to kdyby tam nebyl žádný odkaz na žádnoui dohodu a vypořádní by se neřešilo, případně by tam byl odkaz na další řízení

nina
hodnocení

Ano, odkaz byl,,, dokonce platnost dohody od rozsudku, ale úřednice řekla, že musí být přímo v rozsudku, že to a to patří mně a to a to ,,,,, atd… no neuhádala jsem to,,, když jsem ji viděla a slyšela,,, a můžete si říkat, že jsem hloupá,,, no já si to nemyslím… moudřejší ustoupí,,, i když za 800

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]