Nejste přihlášen/a.
Zdar poradci, chtěl bych vědět, jen pro zajímavost, jak dlouho mají lidi jedno auto(než si zase koupí nové)? Jestli 3 roky nebo 10 let atd.
Mám Š 120 už 26 let, a to jsem jen měnil přední blatníky-jinak je udržovaná Resistinem.Nedám dopustit na zadní náhon kol- všude projedu jak s traktorem.Poslední typ auta, na kterém šlo udělat generálku v prachu silnice.Na trhu za toto auto není náhrada.Celé auto znám nazpaměť, vidím součástku a vím, kam patří.Po novém autě absolutně netoužím a přiznám se, že už by mě ani nebavilo číst instroktážní knížku, co která páčka znamená.Představa, že s každou maličkostí musím do servisu,mě děsí.A to najezdím cca 3000 km za rok.Mohl by mě někdo- jen tak ze srandy-zaručit, že kdybych měl nové auto a za 10 let najezdil 30000km, že by to to auto vydrželo a určitě by na něm nic neopravoval?
koupil jsem si Wartburg kombi jako nový v r. 1973. Hlavně kvůli kočárku, který tam dozadu bez problémů vlezl třeba i děckem.. tenkrát to bylo jedno z mála aut s předním náhonem a s volnoběžkou... jezdili jsme s dětmi na výlety, spali v něm 2 dospělí + 2 děti, plno krámů k tomu... žádný problém s většími předměty ani delšími...při stavbě domu jsem v něm vozil co se do něj vešlo, i na váhu...a vešlo, od skříní po kotel ÚT, kameny do skalky, dveře, cement, prostě univerzál. Nebyl problém na něm udělat jakoukoliv běžnou opravu, kolikrát i na cestě, vyměnil jsem na něm plno věcí sám a něco šlo přes servis. Dostal i nový lak, a doplňky...
Měl jsem na nové, nebyl problém... ale já ho miloval, on mi sloužil...24 let, než ho rozbil ten, kvůli kterému jsme ho kupovali...teď už mám po něm třetí auto, ale vzpomínám stále... hlavně na ten prostor ...a potom taky v servisech...kvůli každé maličkosti
Asi bude trošku rozdíl, jestli si kupují auto opravdu NOVÉ (z fabriky) nebo nové pro ně, tedy ojetinu. Můj táta si koupil za život 3 nová auta (škodovky) a všechny dojezdil do konce. Já sháním ojetiny, a občas jsem s nimi jezdil déle než první majitel...
Peníze: někdo má staré auto, dokud si neušetří na nové. Jiný si koupí nové auto do 2-3 let, dokud má hodnotu, aby něco utržil a zároveň do starého neinvestoval. Někdo jde z leasingu do leasingu.
Potřeba: v mládí si vystačíte s malým autíčkem, pak máte rodinu a potřebujete větší...
Péče: někdo si auto vymazlí, příp. vytuní, mění staré díly za nové, přelakuje, hodí do servisu, jezdí rozumně, mění olej, atd.. má ho třeba 10let. Někdo jezdí jak čuně o auto se nestará, neřeší malé závady a auto mu "klekne" za 3 roky.
Je rozdíl taky jestli se ptáte na nové nebo jiné auto. Táta měl škodovku od 81 do roku 2005. Jámám dobrý auto a nevyměním jej do doby než bude hodně ojeté nebo něž příjde štědrej strejda (=pan nikdo) a dá mě 250tyček na další. Takže doufám, že mě minimálně 10, 12 let vydrží. Jinak průměrné stáří auta v ČR je zhruba 16 roků. Tak si to přeberte.
Nenažraní boháči,kterých je u nás čím dál víc, kupují auta kolem 2mega a po 3 letech to mění. Je to o pěnězích.Kdo neví co s nima vyhazuje je z okna za předražený nový nadupaný vozidla. Kdo nic nemá jezdí ve felicii z r.95 nebo chodí pěšky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.