Zdravím, někdo nějaké tipy nebo zkušenosti co to může být? Audi a3 sportback 2.0 Tfsi 147kw 2008 facelift Auto startlo asi na 6 pokus ...při jízdě vše v normálu...zacalo mi to dělat asi 2 týdny zpátky, motor točí, ale nechytá, až na po druhé hned chytlo, pak pár dní bez problému a pak zas, podezření bylo na palivový filtr tak se vyměnil a zaneseny opravdu byl...auto jsem vzal od mechanika včera a dnes tohle a už ne na na 2 pokus, ale na 6... čerpadlo je v celku čisté takže stále nevím čím to může být...ale vždycky mi to nestartne až na podruhé jen točí takže příklad... Přijdu k autu třeba ráno nebo odpo, teplota kolem 10-15°C jedu na poštu 4km vypnu motor za 10 min přijdu zpět a už nejde nastartovat jen točí až na 2 pokus ale tentokrát to bylo až na 6 pokus, jen jsem točil, ale nechytal A stává se to pravidlem...první start v pohodě a druhý start po krátké jízdě už je problém...ale jak chytne tak je vše ok a diagnostika je čistá Chci jen mít představu co by to mohlo být Předem díky
Tento problém sa vyskytoval v TDI motoroch,možno je to chybou aj u vášho. Príčinou bolo,že už boli opotrebované uhlíky v štarteri a ten nedosahoval už potrebné otáčky pre riadiacu jednotku na spustenie dávkovania paliva. Pri studenom motore je tá dávka vyššia a motor chytne. Je to len tip.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.