Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneu na Felicii

Od: felda odpovědí: 17 změna:

Dobrý den

hledám zimní pneu na Škodu Felicia 1.9D v rozměru 165/70 R13 79T, mám už vybrané tyto tři pneu, ježdení mezi vesnicemi spíše kopce , můžete mi doporučit kterou vzít, má někdo zkušenost s novou Matador MP93 Nordicca, děkuji za odpověd

pneumatiky.heureka.cz/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Barum a Matador jsou sračky hlavně na mokru.

Když už levnou gumu, tak Debica Frigo/ Sava Eskimo (na sněhu jedny z nejlepších vůbec), Doporučit můžu Fulda kristall montero. Možná i Hankook..

Čistě na hrabačky v hlubokým kolem vesnice jsou výborný Vraníky (ovšem na rychlejší jízdu jsou totálně na h. obzvlášť na dálnici to fakt neni.)

Za sebe můžu doporučit Continental GY, Dunlop, Michelin - zdánlivě jsou dražší, ale zaplatí se na spotřebě a životnosti, ve výsledku za životnost gumy vyjdou levněji než ty levnější (který koupíš klidně dvoje místo jedněch dobrých, na spotřebě může být rozdíl klidně až půl litru a spočítej si to za 20kkm...). Hlavně nemají výraznou slabinu na žádným povrchu.

bz*
hodnocení

0x

Matador 54 na sníh a velkou zimu / Polaris 5 na břečku a okolo nuly.

Nordica neznám. Přešel jsem na Michelin zima a Continental / Barum léto.

hodnocení

0x

No comment...

165/70 R14 HPL (M/...

*palec**palec**palec*

k2

A mne by ten komentar celkem i zajimal...

Špica do hlubokého sněhu, ale do města moc ne. Hlučné...

@k2

není třeba komentář, dal jsem výsledek dle zadání tazatele-tyto pneumatiky vlastním, je to fakt něco, za jízdy, když mám zařazenou dvojku, tak stěží protočím kola i na uježděném sněhu, prostě ty pneumatiky držej. Ale i zde za určitých situací můž dojít k nabalení sněhu-i ty hluboké drážky se "ucpou" sněhem a taky pak klouže.

@gumidek

máš pravdu, ale když tazatel píše že bude jezdit hodně kopce, tak tomu náleží i má odpověď ;) Jinak se může stát, že s lehkou feldou bude nasazovat pořád sněhové řetězy a to není zábava...U feldy občas-prudší kopce- nutnost jezdit do kopce pozadu,aby líp zabírala

vím co píšu, s feldou jezdím pro dřevo do lesa i na sněhu

Jo, já to vím taky. Je to těžké dilema vytřískat kompromis... *zmateny*

Nejlepší by bylo mít Vraníky s hřeby... *srdce*

gumídku, už několikrát jsem zažil pocit, když jsem nemohl auto z kopce kvůli sněhu zabrzdit,, je to hnusný pocit, že se suneš jak na saních.

Před více lety mi vběhla přímo před auto(zpoza auta) asi 6ti letá holka, zabrzdil jsem asi tak pár cm před ní. Měl jsem dobré zimní gumy Matador s pořádným vzorem, byť hlučnější na silnici a s menší životností(měkké). V tu chvíli si uvědomíš, co je nejdůležitější.

Další situace-nemůžeš vyjet prudký kopec nahoru, jsi uprostřed mezi spodkem a vrcholem kopce-dál už to nejde klouže to, tak zadupneš brzdu, dáš ručku a najednou koukáš, jak jde přímo za tebou zezadu několik malých dětí se sáňkami a boby...Jakmile by mi to začalo klouzat zpátky(kompromisní dezén), tak ty děti by byly tak vystrašné, že by nestačily uhnout. To by byl konec kdyby zůstaly pod koly-rozdrtily by je.

Mohl bych psát hromady zážitků ze zimního ježdění na sněhu...kor ještě s feldou

ZA mě jedině do vesnice tohle

165/70 R14 HPL (M/...

*palec*

Ty vraníky jsem jezdil na taxíku, za ty peníze fajn gumy. Hlučné, ale drží a ve sněhu díky té hraně jely jako vlak...

hodnocení

0x

Hlavně neber Polaris 5. V rozměru R13 klouže dost na vodě. Stačí, když ti vběhne zvěř a je napadané listí na asfaltu a zadupneš to bez ABS. Osobní zkušenost a na sněhu skoro vůbec nedrží. Chová se jak nějaká lepší letní. Měl jsem Polarisky 3jky a obě auta jsem na nich mírně boural (světlo, nárazník).

Oproti tomu třeba Hankooky čumím, jaké jsou na mokru výrazně lepší proti Barumce.

Lákalo by mě vyzkoušet příště tu Matadorku Nordicu nebo jít do lepšího a vzít

frpneu.cz/...

doplněno 17.10.21 21:20:

Na testy pneu moc nehleď Nikdo už netestuje v R13tce a ne s lehoučkou Feldou. Pak to dost zkresluje, když ta samá pneu jezdí an R15 někde na Rapidu...

bz*

ani v 205/55 R16?

hodnocení

0x

léta máme na feldě Debica frigo a já na oktě klébr krisalp hp3 a nestěžuju si

Té Debicy bych se bál. E na mokru a E spotřeba? Není tvrdá?

byl čas kdy sme na tom měli obutý skoro všechny rodiny auta a ani já ani bratr ten jezdí fest ani otec sme nic nenamítali a neměli stim problém někam vyjet

bz*

DEBICA FRIGO? my je závratně rychle úplně ojeli - nebrat

Michelin - neřeš peníze - oba přední zuby stojí 100.000,- teda pokud nechceš sračku

hodnocení

0x

používám nokian a jsem s nima spokojený za 1000kč/ks.

asd1

Dobrý byly Finský, po přesunu výroby do Ruska žádnej zázrak - nekvalitní směs...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]