Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,občas vidím inzeráty na prodej technického průkazu i značek.Je to legální?
Nejsem si jist, zda je přímo prodej TP nelegální, otazkou je spíš další použití koupeného TP. Dříve šlo koupit TP (s SPZ) a přepsat číslo motoru a kastle, a mohlo se oficiálně jezdit s úplně jiným autem. Dnes už se číslo kastle měnit nesmí, takže tento "obchod" trošku pozbývá smyslu...
Jste si jistý? Nechci se hádat, ale myslím, že VIN je vázáno na karosérii a její číslo, a v případě výměny karosérie jde o přestavbu, která podléhá takovému schvalování, že se jedná v podstatě o schválení nového auta...
Alespoň takto mi to bylo řečeno - pokud se mýlím, budu vděčný za poučení!
Zkuste trochu pátrat v nových nařízeních a zjistíte, že se věci mají jinak. Pokud dojde k poškození nebo jinému znečitelnění původního VINu, tak si musíte v odborné dílně nechat vyrazit nově původní číslo, to vše z popudu odboru dopravy příslušného pověřeného úřadu.
Myslel jsem to tak , že kdyby už nějaký šílenec koupil doklady a sehnal jiné auto , povolení od výrobce na výmněnu karoserie tak mu číslo vyrazí (změní původní orig. na karoserii) , že karoserie se nechá legálně vyměnit a s prodejem TP to nesouvisí.
Prodej TP pozbyl smyslu po vstupu do EU a změny podmínek k přihlášení vozu.
Asi jo blbě jsem to původně formuloval . Jisté je ,že tazatel se papírů nezbaví ani zadarmo natož prodat.
S tou odbornou dílnou-nemusíte!,jde o úředně schválenou velikost a typ znaků(písmen a číslic)a místu,kde to může být(klobouk,torpédo ap.),min.7mm,čili buď přímo vyrazit na technický(za 500,-)anebo do druhého dne svou cestou(záoujčka raznic např.)a znečitelnit VIN původní...To je celé-dělal jsem to cca.před měsícem
De mi o to že mám doma bourané auto a kamarád mi poradil at prodám techničák s spz a zbytek auta na díly.Tak nevim,abyh se nedostal do problémů.
Myslím, že pokud budete mít rozumnou kupní smlouvu a "auto" (tedy TP) bude převedeno na nového majitele, budete z obliga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.