Nejste přihlášen/a.
Reversing light switch? Pochybuji. VW to u všech rádií používá ke komunikaci po K-line. šedobílý drát.
By ses divil. Bez K-line rádio bude chtít neustále kód. Ať už původní či z jiného auta.
Stejně tak celý koncern VW používá pin 5 jako SAFE, kde najdeš +12V a rozhodně se nejedná o napájení antény. Bez tohodle živého pinu nezapneš žádné rádio řady VW Alpha, Betta, Gamma... tahle prostě chtějí 3 plusy a jedno mínus.
Anténa se napájí u VW skoro vždy fantomově.
VW T5 (celý koncern VW) má zapojený isokonektor trošku jinak. Pro laika je tam navíc dalších pár pinů ke komunikaci, mute rádia při telefonu, gala zesilování halsitosti podle rychlosti vozu, atd...).
Hlavně VW používá jinak zapojenou svorku 30 a svorku 15.
Stačí tyto piny přehodit v ISO koncovce. Prostě ISO koncovku uvést do továrního stavu.
Vsadím se, že původní rádio byl nějaký šmejd aftermarket a aby nevybíjel baterku, tak to někdo přepíchal místo na svazku rádia přímo na svazku auta.
To je celé.
Dej fotky konektoru a káblů.
Tady jsou ty fotky. Pánové moc díky za rady, ale jako uplnyho laika mi spíš prosím řekněte co kam zapojit :D
zakroužkování si nevšímejte, to jsem jen hledal redukci na radio.
Odbal vodiče na tom černém konektoru a nafoť jen ten a jeho vodiče cca 4cm holé.
Klasická předělávka nějakým prasátkem.
MFD2 má zezadu quadlock taky nafoť.
Jj, čekám, že bude možná problém s tím quadlockem, protože tam nebývá kontakt 15 (12V po klíčku) a rádio se zapíná povelem po CAN L a CAN H.
Uvidíme.
Psal jsem černého konektoru. Hnědý je pouze repro. Tam nic nevykoumám.
...
Pročti si nejprve tuhle diskuzi
RNS rádia se do quadlocku přepujují takto. Zapojí se hnědá kostra, černý s modrým U+ (ta dvojice) a SAFE (ten jeden černý s modrým), repráky klasicky a ze zeleného miniISO se použije CANL a CANH.
Zelený miniiso na fotkách nevidím, ale bude tam někde za palubkou nebo možná i ustřihnutý, když vidím ten bastl.
Takto na dálku je to zdlouhavé a pro laika na zapojení nereálné. Nebo se rozepiš, kam jsi došel a co jsi zjistil ty.
Jak vidíš, RNS nemá S-Kontakt ze starého ISO konektoru černé barvy (+ po klíčku) a rádio nahazuje CAN sběrnice (RNS má Quadlock, kde + po klíčku nenajdeš).
Taky je potřeba mít zapojený SAFE. Buď k vůli CAN nebo k vůli SAFE rádio stále vyžaduje PINy.
Teoreticky bez SAFE by nemělo jít zapínat, takže z 80% chybí CAN
...
Ta redukce je zapojená špatně. Sleduj můj obrázek a piny na redukci podle něj přepoj, aby třeba ty dva tlustý černý pokračovali tam, kam mají přes tu redukci.
A stejně tak ostatní PINY!
Ty dva horní na redukci zruš (
modrý a oranžový tam nemá co dělat.
Nebo kup origo quadlocku se zapojením VW
Jinak origo zapojení T5 quadlocku je takové to
Ty dva oranžové CAN L a CAN H (tenké nahoře) najdeš ve starém ISO připojení na C2 miniISO (jak třeba má miki ve fotce)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.