Dobrý den, prosím o radu ohledně prodeje auta na likvidaci. Prodávám starší řádně registrované na mě psané vozidlo s platnou STK a platným povinkem. Má ale vadu motoru, proto prodávám za cenu do 10tis. Volal mi pán, že by měl zájem, ale že by ho koupil na likvidaci...podle mě soukromník. Mám tedy otázku, jak by měl takový prodej vypadat co se dokumentů týče? Hádám moje plná moc, aby pán mohl činit všechny potřebné úkony likvidace. Spíše mě ale zajímá, jak by měla vypadat kupní smlouva. Jde mi hlavně o závazek, že pán nebude auto užívat k běžnému provozu, že vůz je prodáván na ekolokvidaci a že veškeré úkony budou učiněny a mě doloženy do týdne, abych mohl zrušit povinko na základě dokladu o řádně provedené likvidaci profesionální firmou. Díky mockrát za rady
Keďže máte platné doklady,STK a EK tak ho normálne predajte s riadným prepisom,len do kupnej zmluvy dajte si poznámku,že je na súčiastky, aby vám potom nemohol nič reklamovať.
Obvolejte nejbližší autovrakoviště, pro auto si přijedou a dají vám doklad o likvidaci a zaplatí vám za vrak a mate po starostech. V případě prodeje někomu na náhradní díly trvejte na přepisu, musíte auto dopravit na STK na evidenční kontrolu, možná o nějakou tisícovku budete na tom lépe než prodejem na autovrakoviště, ale stojí vám to za ty starosti.
Auto se prodává na likvidaci firmám, která mají k likvidaci povolení od krajského úřadu - odbotu životního prostředí. Současně s převzetím autovraku má firma zákonnou pocvinnost zavíést auto do evidence - eletrkronmiskéhjo systému Ministerstva životního prostředí
když tam zadáte SPZ a ukáže se záznam vašeho auta, je to ok..když se neobjeví nic, auto není předáno k ekolikvidaci
prodej auta třetím osobám s sebou nese riziko pokut, sankních polatků ČKP a riziko soudního sporu o vlastnictví vozidla kvůli výmazu vlůastníka z evidence který stojí kolem 15 tis Kč
Kupní smlouva vás nemá zajímat. Potřebujete dokument pro výmaz vozidla z evidence. Musíte mít doklady o ekologické likvidaci od oprávněné osoby. Tady bych byl velmi opatrný. Upřímně: buď bych požadoval přepis nebo vůz daroval hasičům.
Pán vám uvede do smlouvy falešné údaje, telefon, na který mu voláte přestane fungovat a auto zůstane napsané na vás. Podle tohoto scénáře probíhá 99% případů.
Za půl roku budete psát další dotaz: Prodal jsem auto a kupující ho nepřepsal, co mám dělat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.