Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace vadného dílů

Od: danield* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
v eshopu jsem zakoupil soucastkuz viz topnahradnidily.cz/...
Bohužel po měsíci přestal fungovat a já uplatnil reklamaci. Odeslal jsem pouze odpor topení a kabliky né poněvadž jsou naletované na stávající vedení. Odpor jsem koupil z vrakoviště a funguje. Prodejce po mně chce abych vrátil na reklamaci i kabliky. Má na to právo, vadné nejsou a už jsou napevno přiletované, jedině je odstřihnout. Děkuji za právní tadu.

Reklamace vadného dílů

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Pokud reklamujete zboží posíláte akorát tu část, kterou reklamujete...v případě, že by došlo k výměně kus za kus mělo by se vrátit celé balení...

xenofob
hodnocení

1x

Kablíky jsou součástí balení výrobku, pokud reklamuijete výrobek vracíte zboží komplletní, tak jak bylo zakoupeno...k tomu nepotřebujete právníka ani poradnu, stačí když budete alespoň občas trochu přemýšlet

Pokud nevíte jak na to, ať vám dá prodejce jiný výrobek - nový, který společně rozbalíte a nové kablíky od toho rozbaleného výrobku vyjmete a přiložíte k výronbku, který reklamujete

Pokud to posíláte poštou nebo kurýrní službou, domluvte s prodejcem...nejlépe předem...

danield*
O přemýšlení bych se moc bavit nechtěl poněvadž třeba na stránkách dTest je uvedeno, že se vrací pouze vadný díl a jako příklad je uvedený mobil kdy při reklamaci nabíječky nemusím předávat i telefón. Spíš potřebují kvalifikovanou řadu podloženou zákonem, přemýšlení mi bohužel nikdo neuzná.
xenofob

Pokud nechceš přemýšlet, vem si advokáta:-P

asd1
hodnocení

0x

Jim řekni že kablíky klidně vrátíš, ale budeš požadovat přiměřené náklady spojené s vyřízením reklamace, tj. včetně práce autoelektrikáře který to odletuje (na autě ty jako laik smíš dělat jen běžnou údržbu) + cestovné atd. atd.

Výměna kus za kus a ty kablíky si vezmou z novýho by mohlo projít.. Si zavolej do D-testu podle jakýho předpisu se k reklamaci předává jen vadný díl a ne celek..

Odpor můe odcházet i kvůli většímu odběru větráku (přidřený ložiska, mezizávitový zkrat...) = proměřit jestli nemá větší odběr než má mít.. Příp. přechoďáky v konektorech...

danield*
Je to šunt z Číny co je na Ali za 200kč. Já když to kupoval jsem počítal, že koupím kvalitní díl a proto jsem priplatil. Není tam ani výrobce, nic...to kdybych věděl, že takto nakupují bych u nich nikdy nic nekoupil.

danield*
hodnocení

0x
Taky když si vzpomenu na reklamaci vchodových dveří do domu v Bauhaus kde byla špatná vložka vrchního zámku tak jsem taky reklamovali pouze vadnou vložku, futra bych musel vybourat... Potom měnili celou sadu vrchní i spodní vložku a to chtěli vrátit i spodní vložku co je logický. Taky na mně zkoušeli to vrácení kompletního jenže to bylo osobně a hned jsem se vůči tomu ohradil... Tady je to složitější poněvadž je to e-shop a pán je docela prase. Jedině ho utlouct zákonem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]