Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 50 pionýr teče málo benzinu

Od: pavelhrstka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli by jste nevěděli jak dostat do válce výce benzinu na pionýru jawa 50/20?

Neviřeší to třeba větší tryska?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zacal bych kontrolou pozice jehly a radnym vycistenim karbece.

hodnocení

1x

A na to jste přišel jak *sok*? Jak se motor chová?

Mimochodem - do válce žádný benzín téct nesmí, válec si musí nasávat z karburátoru poměrně přesné množství benzínové "mlhy". Bohatost (hustota) této směsi je skutečně mimo jiného daná hlavní tryskou, ale ta tryska je předepsaná výrobcem a její zvětšení k ničemu rozumnému nevede, spíše naopak.

doplněno 14.10.21 17:32:

Jo, a jestli Vám teče málo benzínu z nádrže do karburátoru, tak vyšroubujte a vyčistěte palivový kohout. Je na něm poměrně jemné sítko, které může být značně zanesené sajrajtem z benzínu.

Taky se často stane, že ve ventilu ta guma zpuchří a pohybuje se s kuželkou ventilu. Pak nejsou dírky proti sobě a pionýr chcípe při zařazení vyššího stupně. Co mi taková pitomost dala hledání. Sítko jsem vyčistil, karburátor i ultrazvukem čistil a furt se to po rozjetí dusilo :)
lamela*

Nebo ucpaná přivzdušňovací dírka na víčku nádrže pod sedlem ...

asd1
hodnocení

0x

Proč, chceš na to přidělat turbo? Jinak jen obohatíš směs, moc to nepojede a zakarbonuješ motor i vejfuk...

hodnocení

0x

možná máš jen malou hladinu benzínu v plovákové komoře

sundej víko zkontroluj plovák a koukni jestli je dobře průchozí jehlový ventil

já bych i sundal kohout nádrže a juknul jestli neni zadělaný sítko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]