Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie Excel

Od: ok® odpovědí: 13 změna:

prosím vás, jsou baterie znacky Excel Premium kvalitní? Myslím jakoby obecně? je to dobrá značka?

potřebuji koupit a natrefil jsem na tuto značku za dobrou cenu

děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za dobrou cenu kup Exide. Ta je na špičce kvality. Škoda ji používá do prvovýroby do nových aut.

ok®
hodnocení

jejda, ja to popletl

myslel jsem tuto - autobaterie.heureka.cz/...

nebo tuto - battery-import.cz/...

řada EA je lepší. Má ošetřené desky olova carbonem, aby méně trpěli sulfatací.

Špica je EFB řada Exide klidně i do obyčejné Fábie. Má lepší křivku vybíjení a je odolná více proti otřesům a podvybití. Protože start-stop auta musí nastartovat i s baterkou na hodnotě 11,5V. Proto ty EFB jsou špice a přitom jsou stále tekuté jako klasické baterie. To je takový mezistupeň mezi klasickou zalitou a AGM.

Záleží na autě (výbavě a stylu ježdění - jak často a kolik km) a tobě, zda to využiješ.

EB řadu tak akorát do Feldy s alternátorem Magneton co se nepovedl a nižším ročníkům škodovek.

Jestli máš altík Bosch, Valeo, Denso, Hitachi,... neměj strach, že by to nezvládal dobíjet

ok®
hodnocení

chci tu baterii do "krasné" Multipli 1,9JTD

Tam bude Bosch, tedy žádný problém s dobíjením ani na volnoběhu. Neuděláš chybu s tou EA640.;)

ok®
hodnocení

jo tak to jsem netušil, že může byt problém s nákupem baterie

nebo mžete mi nabídnout jinou raději?

Záleží, co očekáváš. Pokud v té multiple chystáš kempování, tak rozhodně EFB. Nevadí jí totiž cyklování, což startovací baterce vadí. Pokud denně jezdíš do práce a z práce, tak bohatě postačí ta premium Exide.

No a pokud jsi sváteční řidič a baterku si nosíš z auta pryč a hlídáš nabíječkou, tak je to vpodstatě jedno co koupíš, když to nebude úplnej shit ze supermarketu.

Vybíral bych baterky hlavně čerstvé, kde je obrat. Třeba autobaterie čepek, pema-autodíly, atd...

ok®
hodnocení

15km tam 15km zpátky denně do práce a sem tam sobota. Když skončím v práci, tak přejezd 500m cca studený start po marketech ve městě a pak frr domů. Prostě tak běžné popojizdrni po vesnici k rodičům.
14.10.21 09:43

ber to ea

ok®
hodnocení

Jj, děkuji za tip

hodnocení

2x

Gumídku o tom, co dává Škoda do prvovýroby mi ani nemluv. Dřív tam dávali Akuma autobaterie-ve Fábii nám vydržela 7 let a i při zimním občasném -víkendovém ježdění na chatu takto fungovala bezvadně i v zimě po celou dobu životnosti.
Pak výrobu v Akumě pro auta zlikvidovali. Šmejdi.

Měla i ukazatel stavu elektrolytu pomocí hustoměru-otočný terčík, bylo hned spolehlivě vidět, jak na tom je, ne nějaký debilní měření domácím voltmetrem a podobné kraviny

A k čemu byl ten terčík hustoměru pouze pro jeden článek v praxi? Smysl by možná mělo 6 terčíků *smich*.

Řada economy ho stále má, ale v praxi se na to lidi stejně koukaj až, když se něco z baterkou nemilého děje a to už je pozdě.

Starý Akumy byly super. Ale nemůžu si dnes stěžovat s Exidy. Ani s těmi, které jsem všude možně osadil.

Varty pamatuji Johnson Control a dnes to má zase nového majitele. Pochopitelně jsou z recyklovaného olova. Tuším, že akorát Brit má větší podíl nového olova.

makk
hodnocení

0x

Já dlouhá léta kupoval Varty a byly velmi dobré, dnes ale dobré baterky dávají jen do prvovýroby a náhradní je asi nejlepší vybírat podle ceny. Varta už není co bývala. Dělají to asi z olova recyklovaného za starých baterií a je to bída.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]