Zdravím. Potřebuji si koupit nové auto a jsem úplně ztracená. Po 8 letech co jsem měla služebáky a jezdila fakt hodně jsem změnila práci a služebák už nemám. Jenže moje požadavky jsou tak obecné, že jsem se v nabídce ztratila. Dnes jezdím ca 40km denně + 2x měsíčně nějaký větší výlet, 2x ročně nějaká dovolená (300-1000km/1 cesta). Jezdím převážně sama nebo ve dvou. Mám ráda menší auta. Nemyslím nákupní tašku jako Citigo atp. ale nechci velkou krávu ve stylu Octy combi nebo Mazdy 6. Parkuji ve městě, tak něco s čím se lépe manévruje. Nepotřebuji žádný závoďák, ale zas ať to není úplná mrcha líná a můžu předjet když je třeba. Moje cenová představa je tak do 300tis. Nechci nic vyloženě starého (tak max r. 2013). Nic co má najeto 250tis. Samozřejmě by to mělo být něco spolehlivého. Ať hledám jak hledám vychází mi z toho fabie III kombi, ale já prostě nejsem škodovkář. Poradíte mi někdo auto, se kterým jste vy nebo vaše polovičky spokojení? Koukala jsem na Hondu Civic, WV Beetle, WV golf, Mercedes B, Focuse...
Já předloni uvažoval pro dceru Toyota Yaris 1,5 benzin - nová byla za 314 tis Kč, ale nakonec vyhrála Toyota Auris TS 1,6 benzin, autonat, rok stará. Sice když jsem do to sedl poprvé, tak oproti mému autu to bylo menší, ale po 200 km jsem si tak zvykl, že když jsem předával tak skoro slza ukápla a dcera max spokojená. Motor ověřený, Toyota je zárukou kvality, spotřebu jsem měl 5,6 l/100, automat perfektní, prostoru dost, ale ne zase zbytečně velké auto. Nelituji své volby
salima
Na yarise jsem koukala ale říkám si jestli není už moc malej. Přece jen je mi už 30 a nejsem holčička s roztomilým malým autíčkem Aurise jsem měla taky v hledáčku, právě mi přijde velikostí tak akorát jen si zas říkám jestli už není moc starý. Jinak Toyka je i tip mého servisáka, jenže právě Yaris malej, Corolla obří
Na každý váš parametr se hodí nějaký konkrétní vůz - na všechny tyto podmínky už je to složitější. Ona taková Panda je úžasný auto a dá se s ním jet i 400km v kuse.
Obecně se dá říct - auto kubatury min .1200ccm podle barvy a aktuálního stavu.
Mrkněte na opel corsa, citroen C3, od škodovek 1,2tsi - slabší ne.
Čím novější auto, tím více kurvítek a dražší servis. Pokud nepůjdete přímo do DACIA, pak každé mladé auto bude mít stop-start systém nebo stovky rádoby vychytávek, které vás můžou stát život.
salima
Díky. Já jsem právě chvíli jezdila s golfem VII 1.2tsi, nebylo to žihadlo, ale stačilo to, to zas jo. Golf se mi líbí a krátká verze je pro mě asi ta "akorát" velikost. Jinak nevím no... Jakmile se na něco zaměřím tak začnu nacházet negativa. Opel - zlomená náprava, Citroen - pevný střed volantu, Peugeot - ten mini volant ..
Do traktoru jsou jen pověry a pitomé řeči! A to na moje ježdění?To je taky jen pověra , nejdelší denní cesty do 4km a v pohodě, dokonce to bez problémů zvládl i motor s najetým milionem km když se mi dostal do rukou!
asd1
Na couračky jedině benzín až tak pravda neni.. Mmch. např. to milý TSI při couračkách rádo ředí olej benzínem..
Za cenu cca100 000kč a poslouží-pokud se vybere-lépe než nějaká ... 2x dražší.
jm
V otázce aut máme sice stejné názory, ale když napíše tazatelka dotaz k autu za max. 300tis, neodvažuji se nabídnout super auto Xsara 1,4 55kw za 50tis v top stavu. Ani s dovětkem, že za 100tis udělá z dobrého stavu vozu téměř nový . Lidi už chtějí nové v domnění, že bude lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.