Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestartuje auto Jeep Cherokee 2,7 TRD

Od: bohumil® odpovědí: 2 změna:

Mám problém se stratem Jeep Cherokee 2,7 TRD.

Po odstavení, druhý den ráno, nešlo nastartovat. Startér motor točil, ale nenastartoval. Po řádném dobití baterie další pokusy a stále nic. Pak při zkoušce vstřiků pomocí přepadového testu, jsem zjistil, že nejde vůbec nafta do railu a vstřiků. Přitom se zdá, že okruh přísunu nafty, přes filtr a k VT čerpadlu by mohl být OK. Mám vsazen do okruhu balonek a při jeho stlačování je cítit velký odpor a při sejmutí vratných hadiček přepadu od vstřiků nafta při stlačování balonku rovněž vytéká. Takže jsem usoudil, že by mohlo jít o problém se solenoidem v přívodu nafty, od VT čerpadla do railu. Zkontroloval jsem všechny pojistky a relátka a vše se zdá OK. Měřením, při zapnutém klíčku v poloze "žhavení", na konektoru přívodu solenoidu přívodu nafty na railu (má dva piny proti kostře) jsem naměřil, proti kostře, na jednom pinu napětí +12,5V (plné napětí baterie) a na druhém pinu +3,6V. Mezi oběma piny to pak byl jejich rozdíl, tedy 8,9 V. A tímto jsem zatím skončil. Při startování se, do railu a na vstřiky, stále nafta nedostává. Neporadíte někdo, o co by mohlo jít?

PS. Ještě dodávám, že VT čerpadlo bylo před cca rokem a půl repasováno. Poté ještě jsem vyměňoval zanešené vstřiky na prvním a druhém válci a žhavící svíčky. Takže toto vše bylo v pořádku a dá se předpokládat, že závada je opravdu někde na tom "plnění" railu.

doplněno 12.10.21 09:10:

Dnes jsem ještě provedl "diagnostiku" přes klíč a píše mi to chyby:
P1130 (Fuel rail pressure monitoring), což je tedy právě chyba na rozvodu paliva - že není tlak na railu (asi to tlakové čidlo vpředu na railu), pak P1131 (to jsem nezjistil, ale bude to asi nějak souviset) a pak ještě P0703, což také nevím o co jde, ale domnívám se, že to s tímto nesouvisí.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrovic
hodnocení

0x

Tipoval bych cidlo otacek na klice. Ridici jednotka nevi ze se toci motor a neda pokyn k otevreni ventilu nebo vstriku. Dale bych zkusil jiny klic, zda immo neblokuje cerpadlo. Poradne nabij baterku a pokus se startovat. Po paru vterinach by mel otackomer ukazovat aspon 200 otacek za minutu. Pozoruj rucicku jestli se ma snahu odlepit od krajni polohy.

gazda*
hodnocení

0x

Snad neporuším pravidla:

jeep-club.net/...

jeep-club.net/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]